Els Mestres Internacionals catalans Hipòlit Asís i Lluís Marià Perpinyà, en el grup de líders

Un cop disputada la quarta ronda, l’Obert Internacional de Montcada encarrila la segona fase d’un campionat que promet ser apassionant. Al Grup A, on la nòmina de titulats és molt alta, trobem ni més ni menys que deu jugadors que comparteixen el liderat, entre els quals es troben els Mestres Internacionals catalans Hipòlit Asís i Lluís Marià Perpinyà.

En aquestes primeres posicions també tenim jugadors que, molt probablement, aspiraran al torneig fins el final, com és el cas dels Grans Mestres Vorobiov, Shyam o Burmakin, a banda de la revelació del torneig fins al moment, el Mestre FIDE francès Antoine Flick.

Al Grup B, situació radicalment diferent. Hi veiem un únic líder en solitari: el jove ucraïnès Vladimir Chernikov, del Club d’Escacs Peón Negro, amb quatre punts en quatre partides. El segueixen de ben a prop tres jugadors, dos dels quals són catalans: David García Playà i Blas Rodríguez Vega, del Club d’Escacs Castellbisbal i del Catalunya Escacs Club, respectivament.

Pel que fa al Grup C, primera posició compartida entre l’indi Sagar Anjali; Jorge Villa, del Colon Sabadell Chessy; Carlos Folch, del Club d’Escacs Llavaneres; i Joan Ferres, de la Penya Molletana XXI.