El jugador indi guanya després de mantenir-se invicte durant tot el campionat. David García Playà guanya el Grup B i Jorge Villa el C. 

El GM d'origen indi Sundar Shyam ha guanyat l'Obert Internacional de Montcada sumant set punts en nou partides i finalitzant el campionat invicte, cedint tan sols quatre empats. Amb els mateixos punts tenim el també GM Vladimir Burmakin, qui, amb un desempat inferior, s'ha hagut de conformar amb la segona plaça. El sub-16 P. Iniyan, de nacionalitat índia com el campió, ha completat el podi i ha assolit una meritòria norma de Gran Mestre amb només quinze anys. 

Qui s'ha quedat a mig punt de la norma ha estat el Mestre Internacional Hipòlit Asís, de La Lira, quart classificat amb els mateixos punts que el tercer. Depenia d'ell mateix per aconseguir la norma en una última ronda on tan sols li servia guanyar. Després d'una partida on el català va ser força agressiu, conscient de les opcions que tenia, es va haver de conformar amb les taules i amb una més que merescuda quarta plaça. 

Per últim, destacar que en aquest Grup A s'han aconseguit ni més ni menys que sis normes de títols internacionals (una de GM i cinc de MI). 

Al Grup B, victòria in extremis de David García Playà, del Castellbisbal, després d'imposar-se a la darrera ronda a un dels colíders: José Antonio Flores, del Viladecans. L'altre dels líders, i qui ha estat al podi des de la primera ronda, l'ucraïnès del Peón Negro Vladimir Chernikov, ha estat tercer després de perdre amb Pablo Castrillo, jugador del Cornellà i segon classificat a la classificació final. Hem tingut un final de campionat apassionant, després que, a la darrera ronda, a les vuit primeres taules, no s'hi veiés ni un sol empat. 

Finalment, al Grup C vam presenciar la victòria del jugador del Colon Sabadell Chessy Jorge Villa, qui, tot i perdre l'última ronda, va tenir la fortuna que el seu principal perseguidor també punxés i el primer s'acabés fent amb la victòria de totes maneres. Segona posició per a en Francisco Maqueda, també del Sabadell, amb els mateixos punts; i tercera posició per a en Joan Ferres, de la Penya d'Escacs Mollet XXI. 

En definitiva, un Obert de Montcada molt satisfactori. Un torneig que enguany ha celebrat la seva edició número 25 i que, de ben segur, ens seguirà oferint campionats d'una gran qualitat. 

Enllaços d'interès: 

Classificacions a chess-results

Retransmissió

El torneig a Chess24