El Mestre Internacional indi guanya en solitari cedint tan sols tres empats en les nou rondes disputades. El també indi Ghorai Samrat s'imposa en el Grup B i Joaquim Pla guanya el C. 

Sharma Himanshu, Mestre Internacional de la Índia, és el nou campió de l'Obert Internacional de Barberà del Vallès, després de finalitzar el torneig imbatut guanyant sis partides i empatant-ne tres, dos de les quals en les tres darreres rondes. Va signar les taules després de veure que el seu principal perseguidor, el Gran Mestre armeni Karen Grigoryan, ja havia empatat la seva partida, fet que feia, automàticament, que les taules li servissin a l'indi. Precisament va ser l'armeni el segon classificat, només amb mig punt menys que el campió (va cedir unes taules més). Semblava que si hi havia un favorit era ell, sobretot després de col·locar-se amb cinc punts en les cinc primeres rondes: però quatre empats consecutius van provocar que finalment fos segon. 

Amb sis punts i mig trobem ni més ni menys que set jugadors. El desempat els ha distribuït de tal forma que ha fet que qui completés el podi fos el GM Orelvis Pérez, qui va empatar en la darrera ronda amb el MI Kevel Oliva, jugador que ha quedat just per sota del primer. El Mestre FIDE català Gerard Ayats, jugador sub-16, ha estat un dels jugadors que ha sumat sis punts i mig, realitzant un final de torneig espectacular i guanyant, entre d'altres, el MI indi P. Iniyan, tercer classificat a Montcada. Una bona prova de foc abans del Campionat d'Espanya que és a tocar. 

En aquest Grup A s'han aconseguit un total de quatre normes de MI, concedides, totes elles, a jugadors estrangers. 

Al Grup B, novament domini indi. Primer lloc per a Ghorai Samrat, qui ha sumat set punts i mig i s'ha imposat en solitari. L'ha seguit de ben a prop l'ucraïnès del Peón Negro Vladimir Chernikov, jugador que repeteix podi després de pujar-hi també a Montcada. Aquest va sumar set punts, cedint tan sols dues derrota contra dos jugadors indis, els quals, finalment, serien el primer i el tercer classificat. El tercer lloc ha estat per Kumar Atul, sumant, com el segon, set punts. 

Per acabar, al Grup C, victòria de Joaquim Pla, jugador de l'Olesa, qui, com els campions dels altres dos grups, ha sumat set punts i mig, cedint tres taules. En aquesta ocasió, però, no ha estat campió en solitari: el desempat ha hagut de dictaminar que era ell el campió, i és que, si hagués sortit el segon desempat, el campió hagués estat la jugadora índia Sagar Anjali: jugadora que solament va perdre amb el primer classificat. El podi l'ha completat novament un jugador indi: l'u del rànquing, M. K. Chandrasekhar. 

Així doncs, es dóna per acabada la quarantena edició de l'Obert Internacional de Barberà, torneig que gaudeix d'unes instal·lacions magnífiques per tal de poder dur a terme un campionat d'aquesta magnitud. Per tant, no tenim cap dubte que, per molts anys més, la Torre d'en Gorgs i la població de Barberà seguiran acollint, any rere any, centenars de jugadors vinguts d'arreu del món. 

Enllaços d'interès:

Resultats de Barberà a chess-results

Retransmissió

Vídeos i emissions en directe del torneig a YouTube

El torneig a ChessBomb