El jugador peruà s'imposa contra pronòstic amb vuit punts en nou partides. Al Grup B sorprenent victòria del local David Peña. 

El Mestre Internacional peruà Fernando Fernández s'ha imposat en l'edició d'enguany (la dinovena) de l'Obert Internacional de Sant Martí, sumant vuit punts en nou partides, cedint tan sols dos empats. Es va col·locar amb sis punts en sis partides i, després d'empatar en les rondes set i vuit, va guanyar en la darrera per certificar la victòria. D'aquesta manera, el sud-americà guanya el Grup A d'una duresa molt considerable de forma contundent. Al podi l'han acompanyat els Grans Mestres Karen Grigoryan, d'Armènia, amb set punts i mig; i Jaime Alexander Cuartas, colombià del Club d'Escacs Peona i Peó, amb set punts. 

A les portes del podi trobem el MI Hipòlit Asís, de La Lira, el català més ben classificat, qui ha acabat en quarta posició i segueix acumulant bones actuacions en aquesta edició del Circuit Català. Els GMs Fernando Peralta i Marc Narciso, tots dos jugadors de l'Escola d'Escacs de Barcelona, han finalitzat en vuitena i novena posició respectivament, sumant sis punts i mig.

S'han assolit un total de quatre normes: una de GM, una de MI i dues de Mestre Internacional Femenina. 

Pel que fa al Grup B, sorpresa possiblement més destcada que en el Grup A. Victòria de David Peña, jugador del Sant Martí, qui, partint com a número 62 del rànquing inicial, s'ha imposat en solitari, sumant vuit punts en les nou rondes disputades. Tan sols va perdre en la tercera ronda: totes les altres les va guanyar, guanyant-ne un total de sis seguides. 153 punts positius d'Elo FIDE i el títol d'un Grup B d'un obert molt dur. Dos jugadors indis han completat el podi: per una banda, Ghorai Samrat, segon del rànquing i qui va quedar campió del Grup B de l'Obert Internacional de Barberà; i per l'altra, Shankar Majumdar. Tots dos han sumat set punts i mig. 

Es dóna per acabada una nova edició d'un Obert Internacional de Sant Martí que ha batut el seu rècord de participació particular i que segueix creixent any rere any. Sens dubte, un dels torneigs que de més bona salut gaudeix. 

Enllaços d'interès:

El torneig a Chess-results

Retransmissió a càrrec de la FCE

El torneig a Chess24

El torneig a ChessBomb

El torneig a Betevé

Àlbum fotogràfic a càrrec d'en Pau Pascual