El Gran Mestre armeni s'imposa en un torneig enormement igualat. Adrián García Ruiz guanya el Grup B. 

El GM Karen Grygorian, jugador armeni que sol freqüentar els torneigs del Circuit Català d'Oberts Internacionals, s'ha imposat a l'Obert Internacional de Badalona, el Memorial Miquel Castellà, després de sumar set punts i mig en les nou partides disputades, guanyant-ne sis i empatant-ne tres. Ha complert amb la condició de favorit en ser el número u del rànquing inicial, però no ho ha tingut gens fàcil. Grygorian va haver de guanyar les dues darreres rondes i esperar que el desempat li fos favorable, ja que ha empatat a punts amb el seu compatriota, el també armeni Tigran S. Petrosyan, jugador que s'ha quedat a les portes del títol i que, com Grygorian, tan sols va cedir tres empats. El Mestre Internacional sub-16 d'origen indi P. Iniyan ha completat el podi amb set punts, superant per desempat el GM Leandro Krysa i els MIs Deivy Vera i Kevel Oliva. 

Al Grup B també s'ha viscut un final de torneig apassionant. L'alemany Camilo Ospina arribava a l'última ronda amb mig punt d'aventatge respecte els seus perseguidors i amb un punt més que el seu rival, el jugador del Jake Adrián García Ruiz. Finalment, el català va imposar-se en el matx disputat a la primera taula i, acumulant millor desempat que Ospina, es va fer amb la primera posició de la classificació final. A la taula dos, el matx entre Germán Walter Travella i Álvaro Roa va finalitzar en taules, la qual cosa els feia empatar a punts amb l'alemany. Roa va acabar segon i Ospina tercer, superant tres jugadors més que també havien sumat set punts. 

Finalitza un dels clàssics del Circuit Català per donar pas a un torneig aspirant, el de Sant Adrià. Aquests dies també tenim en joc l'Obert Internacional de Figueres, el Memorial Miquel Mas, fet que posa a disposició dels jugadors una oferta encara més àmplia de campionats que es poden jugar durant el mes d'agost a Catalunya. 

Enllaços d'interès:

Classificacions i resultats

Retransmissió oferta per la Federació Catalana d'Escacs

El torneig a Chessbomb