Més de 700 jugadors es citen a les Cotxeres de Sants per disputar el torneig malgrat els atemptats. 

El dia 18 d'agost va arrencar una nova edició de l'Obert Internacional de Sants, Hostafrancs i la Bordeta d'una forma que esperem que no es repeteixi mai més: guardant un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats que ha sofert la ciutat de Barcelona i el municipi de Cambrils. Tot i la tragèdia, més de 700 persones han assistit a les Cotxeres per disputar el torneig que més jugadors reuneix a Catalunya. 

Les autoritats van confirmar que el campionat seguiria els horaris previstos sense modificacions de cap mena. En tot cas, l'única modificació que ha afectat l'Obert de Sants ha estat l'emotiu minut de silenci comentat anteriorment. Un minut de silenci presenciat pel president de la Federació Catalana d'Escacs, el senyor Pepo Viñas; i pel president de la Federació Espanyola d'Escacs, el senyor Javier Ochoa.

A dia d'avui, ja s'han disputat tres rondes del torneig, el qual coincideix amb les festes del barri de Sants i s'inclou en algunes de les activitats que s'hi organitzen. La lliçó de valentia i de voluntat d'erradicar el terrorisme, tant per part dels organitzadors com dels participants del campionat, ha estat exemplar. 

Enllaços d'interès:

Aparellaments, resultats i classificacions a Chess-results

Retransmissió a Chess24

Web oficial del campionat

"Los terroristas no cambiarán nuestras vidas", a Chessbase

Vídeo del minut de silenci a Facebook

Entrevista a Toni Ayza al Districte Esportiu de Sants 3 Ràdio

Fotografies de la primera ronda a càrrec de Pau Pascual

Fotografies de la segona ronda a càrrec de Pau Pascual

Fotografies de la tercera ronda a càrrec de Pau Pascual