L’Open Internacional d’Escacs ‘Vila de Sitges’, que organitza la Penya d’Escacs del Casino Prado Suburense des de fa ja 44 anys, és ja història.

El passat diumenge, dia 29 de juliol, es va celebrar pel matí la darrera i definitiva ronda i per la tarda, amb l’assistència de les autoritats, l’acte de lliurament de premis.

Aquesta edició, que ha comptat amb una nombrosa participació (221 jugadors d’arreu del Món) ha tingut una alta qualitat, doncs hi han participat fins a 8 Gran Mestres (3 d’ells femenins), 13 Mestres Internacionals (2 d’ells femenins) i 21 Mestres amb altres titulacions.

Fins a 22 països estrangers han estat representats, on destaca Índia (43 participants), Noruega (8), Cuba (4), Estats Units (4) i Suècia (4). Catalunya ha esta el més representat amb 119 jugadors.

En el grup ‘A’ el podi l’ha encapçalat (fent bon el pronòstic inicial) Gadir Guseinov amb 7,5 punts de 9 possibles en joc. Sots-campió el MI cubà Rolando Alarcón (que no estava entre els favorits) amb 6,5 punts i el tercer lloc ha estat pel jove mestre hindú Anuj Shrivatri amb la mateixa puntuació.

 

Podi del torneig de Sitges 2018

El jugador local més destacat ha estat el MI de la Penya, Santiago Beltran, i la primera jugadora classificada ha estat la GM de Filipinas Janelle Frayna.

En el grup ‘B’ el campionat ha estat pel jove jugadors de Índia (de només 14 anys) Neel Shintre amb 7,5 punts. Amb la mateixa puntuació ha quedat en segon lloc el belga Benny Todts. amb un punt menys, el podi el completa un altre jugador hindú Anshul Saxena.

En aquest grup: Luis Peredo ha estat el jugador local més destacat amb 6,5 punts, que l’han enfilat fins el 9è lloc de la classificació final quan sortia en el 23è lloc a l’inici.

La primera classificada femenina ha estat la jugadora de Singapur Choksi Khushi.

Durant els nou dies de competició són moltes les persones que s’han apropat a les dues sales de la centenària entitat pradista per gaudir d’escacs d’alt nivell.

El nostre agraïment als hotelers i restauradors sitgetans que ajuden al torneig, als diferents mitjans de comunicacions que han cobert l’esdeveniment i a tots i totes que voluntàriament han fet possible el seu desenvolupament.

 

Club d'Escacs Sitges Prado Suburenc