XXVIII OBERT INTERNACIONAL DE LA POBLA DE LILLET

Crònica de Víctor Collell

 

L'MI cubà Alexey Fernandez Cardoso guanya aquesta edició.

L’Obert Internacional de La Pobla de Lillet ha celebrat enguany la seva vint-i-vuitena edició, una xifra a l’abast de molt pocs torneigs. El campionat posseeix una aura particular queencisa la majoria de jugadors que algun any s’han desplaçat fins al Berguedà i els incita a tornar-hi a participar en edicions posteriors.

Curiosament, en l’edició d’aquest 2018 no hi hagut un dels plats particulars de l’obert: la partida d’escacs vivent. Malgrat això, s’han engegat altres activitats paral·leles al campionat en què tant jugadors com acompanyants han pogut participar. Aquestes són, per exemple, el tradicional concurs de puzzles, les simultànies a càrrec del Gran Mestre Karen Movsziszian, el torneig de ràpides que es va disputar diumenge al matí oel campionat de tennis taula, sense comptar amb els partits de futbol que s’hi organitzen, la possibilitat d’accedir a la piscina municipal de La Pobla o, per descomptat, les excursions a la muntanya que tants aprofiten.

Entrant en matèria, una de les sorpreses del campionat ha estat la no-victòria d’un delsfills pròdigs de La Pobla: el GM Karen Movsziszian. Tot i partir en el primer lloc del rànquing inicial, l’armeni es va veure superat pel Mestre Internacional cubà Alexey Fernández Cardoso, jugador que amb set punts s’ha proclamat per primera vegada en la seva trajectòria campió del torneig. Movsziszian ha estat segon, mentre que el també cubà Rolando Alarcón, MI com el seu compatriota, ha completat elpodi.

Sens dubte, una de les sorpreses d’aquest Grup A ha estat l’actuació brillant del jove Marc García i Escoda, del Molins de Rei. El jugador sub-16 ha finalitzat en novena posició partint com a número 44 del rànquing inicial, assolint la seva primera norma de Mestre Català.

Pel que fa al Grup B, la jugadora del Valls Eva Maria Matons s’ha imposat sumant set punts i mig, superant per desempat el sots-campió, el sub-16 del Banyoles Jaume Camprubí. Pol Creixans, jugador sub-12 de La Lira, ha estat tercer.

Als participants només els queda esperar un any per poder tenir l’oportunitat de pujar a La Pobla de Lillet i gaudir del seu obert d’escacs.