Del 24 de juny a l’1 de juliol, es disputarà a l’Hotel Aromar de Platja d’Aro el VIIè Festival d’Escacs organitzat pel Club d’Escacs Platja d’Aro, que constarà de diferents grups homologats per la Federació Catalana d’Escacs i la Federació Internacional d’Escacs, prova que forma part del prestigiós Circuit Català d’Oberts Internacionals.

El Torneig Llegendes comptarà un altre cop amb la presència de l’excampió mundial Anatoli Kàrpov, que jugarà a ritme ràpid (15 minuts per jugador) i llampec (5 minuts per jugador) contra altres referents mundials del joc: el serbi Ljubomir Ljubojevic, l’ucraïnès Oleg Romànixin i l’armeni Rafael Vaganian. Les partides seran retransmeses en directe per a Rússia i l’Índia.

 

Paral·lelament, es disputaran dos Oberts Internacionals, dividits en Grup A i B. A hores d’ara, les previsions inicials s’han superat amb escreix i queden poques places disponibles. Al Grup A hi jugaran professionals de renom com el Gran Mestre ucraïnès Viktor Moskalenko, reputat teòric del joc; el Gran Mestre barceloní, Marc Narciso Dublan, tres vegades campió absolut de Catalunya i que ve de guanyar el campionat absolut d’Euskadi; i el Gran Mestre cubà Orelvis Pérez Mitjans, també campió absolut de Catalunya el 2013. Els acompanyaran cinc Mestres Internacionals i dos Mestres FIDE, que són el fort jugador gironí Àlex Vidal Zamora, 4t a la darrera edició, i Gerard Ayats Llobera, jugador en progressió de Llinars del Vallès. Al grup B, més nombrós, també hi haurà jugadors titulats. És tradicional que els jugadors s’apuntin a darrera hora i, per tant, el nombre d’inscrits s’incrementarà en els pròxims dies.

També es jugarà la Copa Internacional Anatoli Kàrpov per a jugadors menors de 12 anys, alumnes de l’escola de l’excampió mundial, majoritàriament d’origen rus. La prova també està homologada per la Federació Internacional d’Escacs.

Durant la competició, s’oferiran als participants altres activitats, com visites guiades o una Chess Pizza, a la Pizzeria La Riera, torneig informal de partides llampec mentre sopen i després ball a la Discoteca Zsa Zsa.

Més informació a la web oficial i consulta d’inscrits a Chess Results.
https://www.platjadarochessfestival.cat/ca/

http://chess-results.com/tnr440245.aspx?lan=9&art=0&turdet=YES&flag=30

El diari l'Esportiu de Catalunya ja se n'ha fet ressò: https://bit.ly/2KSWuq6

També a "El punt avui": https://bit.ly/2Lmkqm4