Èxit de participació la la XII edició del torneig d'escacs actius del Memorial Josep Lorente

El diumenge 19 de juny la Biblioteca Rubió i Balaguer de Sant Boi ha tornat a acollir el torneig d'escacs actius referent dels escacs catalans, sense les limitacions per la pandèmia que van obligar a anul·lar l'edició del 2020 i van limitar extraordinàriament l'aforament l'edició anterior. 

El campió del torneig, el Miguel Muñoz. / Club d'Escacs Sant Boi.

160 jugadors i jugadores de totes les edats han participat en aquesta edició. Extraordinària la presència de participants joves, que certifiquen la bona tasca que duen els clubs d'arreu i es mostra de la bona salut dels escacs de base. 

En aquesta ocasió han participat 21 titulats internacionals, on destaquen 2 Grans Mestres i 11 Mestres Internacionals. 

El torneig s'ha decidit als desempats: se l'ha endut el fort Gran Mestre de la Lira Vendrellenca Miguel Muñoz, seguit del Mestre Internacional Cristian Andrés Hernández, del Catalonia-Joviat, i del Mestre FIDE Olexiy Bilych, empatats tots tres en finalitzar el campionat amb 7.5 punts. 

El segon classificat, Cristian Hernandez. / Club d'Escacs Sant Boi.

El millor jugador local ha estat en José Gregorio Pautt, que ha aconseguit 6.5 punts en un torneig formidable. 

Aquesta edició ha debutat, amb èxit, Óscar Prats com a director del torneig. 

El tinent d'alcalde de Sant Boi, Juan Antonio Tamayo, el secretari general de la Federació Catalana d'Escacs, David Ayza, i el tresorer del club, Rafa Rodríguez, han fet l'entrega de premis.

Classificació final