EL COLON SABADELL CHESSY DERROTA L’ESCOLA D’ESCACS DE BARCELONA

GRUP I

L’equip del Colon Sabadell Chessy va derrotar, per la mínima, l’Escola d’Escacs de Barcelona en el matx més destacat de la cinquena jornada de la Lliga Catalana d’Escacs 2018. Els dos clubs van presentar els seus equips de gala, amb 6 Grans Mestres per part del Sabadell i 7 Grans Mestres per part de l’Escola d’Escacs de Barcelona. El partit va estar molt disputat i finalment es va decantar per l’actual campió. D’aquesta manera els sabadellencs es queden en solitari encapçalant la classificació del grup I de la Lliga, a la Divisió d’Honor.

Aquí tenim un vídeo amb alguns moments de l'apassionant matx

 

El duel gironí se’l va emportar el Figueres, que va derrotar l’Olot, per la mínima, i va fer valdré la seva veterania en aquesta categoria.

El Lleida va puntuar per primera vegada en aquesta lliga i va empatar amb el jove equip barceloní del Peona i Peó, que ja porta 2,5 punts a la classificació.

El Tres Peons continua sòlid a la classificació i aconsegueix una important victòria, per la mínima, contra un Foment Martinenc, que no té la sort de cara aquesta temporada.

GRUP II

Al grup II, el Barberà recupera la primera plaça en solitari, després de derrotar el Sant Andreu, que la setmana anterior li havia atrapat a la classificació.

El Cerdanyola del Vallès no demostra la solvència d’altres temporades i torna a perdre, aquesta vegada, amb un Sant Josep que enguany sembla estar en plena forma.

El Mollet continua amb la seva escalada a la classificació i torna ser l’equip poderós a què ens tenia acostumats les darreres temporades. El novell Sant Cugat no va tenir gaires opcions de puntuar i va acabar perdent per 8 a 2.

El Gerunda aconsegueix una important victòria, per a l’objectiu de la permanència, i es desfà, per 7 a 3, del Catalunya Escacs Club, que va tenir alguna baixa de l’equip titular per malaltia.

Després de la cinquena ronda, els favorits: Sabadell, Escola d’Escacs de Barcelona, Barberà i Mollet continuen amb opcions d’ocupar les primeres places de la classificació final, amb el permís de Sant Josep, Sant Andreu i Tres Peons. La lluita per la salvació també sembla que estarà molt disputada i dos dels clubs més veterans de la categoria: Foment i Cerdanyola hauran de lluitar de valent amb la resta d’equips de la part baixa de la classificació.

LA RESTA DE DIVISIONS CATALANES

Al grup I de la Primera Divisió, el Club d’Escacs Barcelona es destaca amb 5 punts de 5 partits, seguit de l’Escola Salou, que només ha perdut contra el líder. Aquesta jornada, els dos equips van guanyar els seus adversaris, el Castelldefels i el Reus Deportiu respectivament.  Al grup II, el Terrassa, va guanyar el Comtal i continua al capdavant de la classificació, amb 4 punts, seguit de l’Andorra amb 3,5 punts, després de la seva victòria contra el Catalònia.

A la Segona Divisió, l’equip B del Colon Sabadell Chessy, La Lira, i el Sant Andreu B continuen imparables amb tots els partits guanyats. Al grup III,  el Sant Adrià és el líder, amb 4,5 punts.