Un combinat de jugadors del país, encapçalats pel Gran Mestre Marc Narciso, viatjarà fins a Eslovènia per enfrontar-s’hi en el marc del Campionat d’Europa d’Escacs per equips

Un combinat de jugadors catalans s’enfrontarà a Eslovènia en un matx d’exhibició que organitza la Delegació del Govern als Balcans. La selecció catalana la formen cinc jugadors del país: un Gran Mestre, un Mestre Internacional, la millor jugadora, el millor sub-18 i el millor sub-16. En aquest cas, els encarregats de representar Catalunya en aquest matx internacional són el Gran Mestre Marc Narciso, de l’Ateneu Colon; el Mestre Internacional Pere Garriga i la Mestra Internacional i Gran Mestra Femenina Ana Matnadze, tots dos del Club d’Escacs Mollet; i el Mestre FIDE Guerau Masagué i en César Alcalá, tots dos del Club d’Escacs Barcelona.

El matx, que es disputa el dimarts 9 de novembre a partir de les tres del migdia, s’emmarca dins del Campionat d’Europa d’Escacs per equips, que comença el dia 11. L’enfrontament tindrà lloc a la ciutat de Terme Čatez, a prop de la capital eslovena. El combinat de jugadors contrincants segueix el mateix patró que el català: un Gran Mestre, un Mestre Internacional, la millor jugadora, el millor sub-18 i el millor sub-16. Tots els jugadors s’enfrontaran entre ells amb els dos colors. Per tant, cada jugador jugarà deu partides, cinc amb blanques i cinc amb negres. El ritme de joc serà de 5 minuts per jugador més 3 segons d’increment per jugada efectuada.

L’objectiu d’aquest matx d’exhibició, organitzat per la Federació Eslovena d’Escacs i la Delegació del Govern als Balcans, amb la col·laboració de la Federació Catalana, és el de consolidar la relació entre Eslovènia i Catalunya com a capitals de l’escena escaquística europea, i d’aquesta manera refermar l’agermanament de les dues federacions. 

Enllaç al web del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Altres enllaços