ORGANITZA

Federació Catalana d’Escacs.

 

DATES I HORARI

Del 20 al 28 de maig de 2017.

Del dia 20 al 27 s’iniciarà la ronda a les 16:00 hores, excepte el dia 28 que serà a les 9:30 hores.

El lliurament de premis serà el dia 28 de maig en el dinar de cloenda.

 

PARTICIPACIÓ

La competició és oberta a esportistes amb llicència en vigor de la Federació Catalana d’Escacs i poden participar-hi els jugadors majors de 60 anys (nascuts el 1957 o anys anteriors) i jugadores de 55 anys (nascudes el 1962 o anys anteriors), amb llicència en vigor per la FCE.

 

SISTEMA DE JOC

El campionat es jugarà pel Sistema Suís. a 9 rondes. El aparellaments es faran amb l’ajuda d'un programa informàtic.

El torneig serà vàlid per a ELO FEDA, FIDE i Català.

 

LOCAL DE JOC I ALLOTJAMENT

Hotel**** Palas Pineda

Adreça: Carrer dels Muntanyals, 5, 43481 Platja de la Pineda, Vila-seca (Tarragona)

Local de Joc: Sala Hidra dintre del mateix hotel.

La reserva s’ha de fer a través de l’enllaç.

 

COMPETICIÓ PER EQUIPS

La competició individual servirà també de referència per a la competició d'equips. Els equips estaran formats per tres participants del mateix club. La composició haurà de lliurar-se a l'àrbitre abans d’iniciar-se la segona ronda. La classificació d'equips serà la suma de les puntuacions dels tres integrants de l’equip.

 

INSCRIPCIONS

Les inscripcions dels interessats, estiguin o no classificats, hauran de fer-se a la Federació Catalana d’Escacs, abans del dia 10 de maig a les 19 hores, mitjançant el formulari d’inscripció corresponent.

Preu d'inscripció: 50€ per a tots els esportistes participants, estiguin o no classificats. Aquest import és independent del pagament de l'estada a l'Hotel.

Dinar de cloenda: 25€. Només els esportistes allotjats tots els dies de la competició no han de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització.

 

PAGAMENTS

El pagament de la inscripció de 50€ s’haurà de fer a la Federació i es podrà fer de la següent forma: 

 • A la seu social de la Federació Catalana d’Escacs   
 • Per transferència bancària al compte de Caixabank ES28 2100 0804 3002 0084 8216 indicant el nom i cognoms del participant + veterans.  

NOTA: El participant que no hagi fet el pagament abans del tancament de la inscripció no apareixerà a la llista d’inscrits.  

El pagament de l’allotjament s’haurà de fer a l'agència Viatges Tarraco per transferència bancària al compte de Caixabank ES55 2100 0668 85 0200196018 indicant el número de reserva de l’allotjament durant els 5 dies següents de rebre la confirmació de la reserva.

La reserva quedarà acceptada en el moment de fer el pagament. 

En el cas que l’habitació canviï de número de persones durant l'estada, s’ha de comunicar per correu a federacio@escacs.cat indicant el número de reserva i el número de persones d'una estada i l'altra.

 

CLASSIFICATS/DES

Els participants classificats/des per jugar la final de veterans amb les despeses pagades d’allotjament en habitació doble i manutenció (des del dinar del dia 20 fins a l'esmorzar del dia 28 de maig) són:

 • Els esportistes que hagin aconseguit a la fase prèvia la classificació amb el 100% de despeses pagades d'allotjament.
 • L’esportista classificat/da que desitgi allotjar-se en habitació individual haurà de pagar el suplement de 19 €/ dia.
 • Els participants classificats/es amb el 50% hauran de pagar la meitat de la tarifa en habitació doble (més suplement individual de 19€/dia si fos el cas) .
 • Les renúncies entre els classificats no es cobriran.

 

PARTICIPANTS NO CLASSIFICATS O CLASSIFICATS AMB PAGAMENT PARCIAL I ACOMPANYANTS

Els preus que hauran de pagar els participants no classificats/des que vulguin participar, així com els acompanyants són (preu per persona):

 • Estada a l’hotel en habitació doble (des del dinar del dia 20 de maig (entrada) fins a l'esmorzar del dia 28 de maig (sortida): 330€.
 • Classificats al 50%, en habitació doble: 165€
 • Suplement per habitació individual (des de dia 20 fins dia 28 de maig) 152 €
 • Dinar de cloenda: 25€. Només els esportistes allotjats tots els dies de la competició no han de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització.

 

En cas d'inscrits amb acompanyants només alguns dies es pagarà com a suplement, 19 € per cada dia d'utilització d'habitació individual i 45 € per cada dia d'utilització d'habitació doble.

Els acompanyants que només s’allotgin alguns dies en l’habitació de l’esportista han de fer la reserva en el moment de la inscripció, per un període mínim de 2 dies seguits.

En cas d’entrada un dia abans de l’inici del torneig es pagarà un suplement de 50 € per persona en habitació doble i 69 € en habitació individual.

Els acompanyants de cap de setmana o alguns dies entre setmana, en habitació doble: 50 €/dia i persona en pensió completa. Suplement 19€/dia per habitació individual.

Els acompanyants de cap de setmana, que desitgin assistir al dinar de cloenda, hauran de pagar un suplement de 25 € per persona.

Les sol·licituds no tipificades en aquesta circular s’hauran d’especificar en un correu electrònic a federacio@escacs.cat i els serveis federatius determinaran si es poden atendre i quin és el preu.

Per gaudir de les gratuitats dels esportistes classificats, aquests hauran de fer les reserves a través de l'agencia oficial de la Federació. 

CLASSIFICACIONS

El guanyador/a del torneig serà proclamat campió de Catalunya de veterans i representarà Catalunya en el Campionat d’Espanya de Veterans d’aquesta temporada. També obtindrà la classificació per a la següent edició del Campionat de Catalunya de Veterans al 2018. Aquesta classificació cobreix les despeses d’inscripció, d’allotjament i manutenció en habitació doble i pensió completa, però no les despeses de viatge, les quals aniran a càrrec de l'esportista. En cas de renúncia del campió només podrà ser substituït pel segon classificat a sol·licitud per escrit d’aquest.

 

BASES DEL CAMPIONAT

 

RITME DE JOC

1h. 30’ més increment de 30” per jugada.

 

PRESENTACIÓ I  PETICIONS PER NO SER APARELLATS

El temps màxim per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts des de l’inici establert de la ronda.

Es podrà sol·licitar no ser aparellat, sense cap bonificació, un màxim de dues rondes. Les dues últimes rondes no es permetrà demanar byes, a no ser que l’àrbitre consideri que és un motiu de força major. Els esportistes que no disputin alguna de les dues últimes rondes no optaran a cap premi.

El termini per demanar byes serà fins a la finalització de la ronda anterior i s’haurà de sol·licitar a l’àrbitre principal de la competició per escrit.

 

DESEMPATS

Els empats a punts a la classificació final es resoldran aplicant els següents sistemes de desempat:

EL PRIMER DESEMPAT SERÀ  EL NOMBRE DE VICTÒRIES (partides guanyades jugant o per incompareixença).

Pel que fa a la resta de desempats, se sortejarà l’ordre d’aplicació un cop finalitzada la darrera ronda.

 • Buchholz -1 (amb ajust FIDE)
 • Buchholz Total (amb ajust FIDE)
 • Buchholz Mitjà (amb ajust FIDE)
 • Progressiu fins a les darreres conseqüències.

 

PREMIS

Trofeu per al campió, subcampió i tercer. Trofeu per al campió de cadascun dels 3 trams que es determinaran abans de la segona ronda. Aquests trams seran per Elo català.

Trams d’edats:

Trofeu al millor participant dels següents 5 trams: 60 a 65 anys, 66 a 70, 71 a 75, de 76 a 80, majors de 80.

Cap premi és acumulatiu (si es guanya un premi no se’n pot guanyar cap altre).

 

COMITÈ DE COMPETICIÓ DEL CAMPIONAT

El formaran l’àrbitre principal i tres participants de la Competició, que s'escolliran abans de l'inici de la primera ronda.

TOT ALLÒ NO PREVIST EN AQUEST REGLAMENT ES REGIRÀ PER LES ACTUALS NORMES VIGENTS de la FCE i de la FIDE.

 

NOTA IMPORTANT

Les condicions econòmiques (estada, viatges, inscripció, etc.) dels esportistes classificats per futures competicions, estan condicionades als pressuposts de la Federació Catalana d’Escacs i a rebre les subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya.

 

Barcelona, 20 d'abril de 2017