LLIGA CATALANA 2022

Publicació de la Circular amb la convocatòria de la Lliga Catalana 2022.

RELACIÓ DE CATEGORIES DE CADA CLUB  (els equips de tercera es poden apuntar tants com es vulgui).

PREVISIÓ PROVISIONAL D'ASCENSOS I DESCENSOS (QUE PODRÀ SER MODIFICAT EN FUNCIÓ DE LES INSCRIPCIONS).

 

Un cop analitzades les consultes als clubs referents a la Lliga Catalana i analitzades les dades a nivell Territorial, la Federació ha decidit el següent:

Divisió d’Honor i Primera Divisió no es modifica.

A Segona Divisió es redueixen els jugadors i passen de 10 a 8 jugadors.

A les Delegacions de Barcelona, Lleida i Girona quedaria:

  • Preferent es redueix de 10 a 8 jugadors.
  • Primera es redueix a 6 jugadors.
  • Segona es redueix a 4 jugadors.
  • Tercera es manté a 4 jugadors.

A la Delegacio de Tarragona es mantenen el número de jugadors, és a dir, quedaria:

  • Preferent 10 jugadors.
  • Primera 8 jugadors.
  • Segona 6 jugadors.
  • Tercera 4 jugadors.

 

DATES

Lliga Catalana Divisió d'Honor: del 22 de gener al 2 d'abril de 2022 (2 grups de 10, semifinals i final, a 11 rondes).

Dates: 22, 29 de gener, 5, 12, 19, 26 de febrer, 5, 12, 19, 26 de març i 2 abril de 2022.

Lliga Catalana resta de Categories: del 23 de gener al 20 de març de 2022 per als grups de 9 i fins el 3 d'abril per als grups d'11 rondes.

Dates: 23, 30 de gener, 6, 13,  20, 27 de febrer, 6, 13, 20 (per a grups de 9 rondes) i 27 de març i 3 d'abril de 2022 (per a grups d'11 rondes).

Finals Catalanes i eliminatòries: Els dies 27 de març, 3 d'abril, 1, 8, 15 i 22 de maig de 2022.

 

HORARI

A la Divisió d'Honor, el dia i hora de joc serà el dissabte a les 16:30 hores. A la resta de categories el dia de joc serà el diumenge i els partits començaran a les 9:30 hores.

 

RITME DE JOC

El ritme de joc per a totes les categories serà de 90 minuts per jugador amb increments de 30 segons per jugada efectuada.

 

INSCRIPCIONS MITJANÇANT EL PORTAL DE GESTIÓ I CORREU ELECTRÒNIC

Tots els clubs de Catalunya hauran de realitzar la inscripció a la Lliga Catalana d’Escacs, de tots els seus equips, A TRAVÉS DEL WEB DE LA FEDERACIÓ (gestió d’equips).  Qualsevol modificació en la inscripció, baixa o renúncia de categoria s'haurà de comunicar per escrit al correu federacio@escacs.cat, a més de la inscripció via web.

EN EL CAS D’EQUIPS DE LES CATEGORIES CATALANES: DIVISIÓ D’HONOR, PRIMERA DIVISIÓ I SEGONA DIVISIÓ CAL COMUNICAR LES RENÚNCIES EL 9 DE DESEMBRE ABANS DE L’ASSEMBLEA DEL DIA 11 DE DESEMBRE DE 2021, QUE ES QUAN ES FARÀ EL SORTEIG.

 

TERMINI D'INSCRIPCIONS

Les inscripcions de tots els equips de cada club caldrà efectuar-les en el període comprès des del dia 1 al 13 de desembre de 2021. I ELS CLUBS DE LES CATEGORIES CATALANES (DIVISIÓ D’HONOR, PRIMERA DIVISIÓ I SEGONA DIVISIÓ EL 9 DE DESEMBRE DE 2021).

 

PETICIONS DE DISTRIBUCIÓ D'EQUIPS

En observacions caldrà indicar si el club necessita una distribució determinada per als seus equips (per exemple, que no poden coincidir l’A i el B per manca d’espai). CAL EXPLICAR EL MOTIU DE LA PETICIÓ, JA QUE LA FEDERACIÓ ESTABLIRÀ PRIORITATS EN CAS QUE NO PUGUIN SER CONCEDIDES TOTES LES PETICIONS.

 

PREUS D'INSCRIPCIÓ

DIVISIÓ HONOR: 99 €; PRIMERA DIVISIÓ: 75 €, SEGONA DIVISIÓ: 67 €, CATEGORIA PREFERENT: 60€, PRIMERA CATEGORIA: 50 €, SEGONA CATEGORIA: 44 €, TERCERA CATEGORIA: 37 €, CATEGORIA SUB-12 PROMOCIÓ: 37 €.

 

DATA DE PRESENTACIÓ DE LES LLISTES D'ORDRE DE FORCES

La confecció i presentació per Internet de les llistes d’ordre de forces cal fer-la entre el dia 10 i el 17 de gener de 2022. En cas de retard s’aplicaran les multes i sancions tipificades a tal efecte.

 

TOLERÀNCIA EN EL RETARD

Perdrà la partida el jugador que es presenti amb més d'una hora de retard de l'hora oficial del començament del partit.

 

AVALUACIÓ

El torneig serà avaluat per a elo català per a totes les categories. El torneig també s’avaluarà per a elo FIDE per a totes les categories menys per a la categoria Sub-12.

 

JUGADORS AMB DISCAPACITAT FUNCIONAL

Amb la inscripció a la Lliga Catalana, se sol·licitarà als clubs la següent informació:

  1. Nom dels jugadors/es afiliats al club que tinguin alguna discapacitat funcional que no els permeti l’accés als locals de joc no adaptats.
  2. Si el local habitual del club és adaptat o no (Adaptat vol dir que compleix el decret 135/95 de la Generalitat de Catalunya). Sense cap barrera i amb lavabos adaptats.
  3. En cas que el club no tingui el local habitual adaptat, podrà proposar un local alternatiu adaptat dintre de la mateixa localitat i amb capacitat per acollir tot el matx. Els jugadors amb discapacitat funcional hauran de jugar a la mateixa sala de joc que la resta del seu equip.
  4. En cas de disposar d’aquest local alternatiu, indicar l’adreça.
    1. Un cop un equip ha manifestat que té un o més jugadors amb discapacitat funcional, l’aparellament del campionat per equips, dins del grup que li correspongui, serà dirigit als locals de joc adaptats, tant com sigui possible.
    2. En cas que tot i les propostes anteriors no fos possible jugar el matx en un local adaptat, la Federació determinarà el local de joc.

 

DESEMPATS A LA LLIGA CATALANA

A Divisió d’Honor s’aplicaran per aquest ordre:

  1. Punts per tauler.
  2. Partit directe entre clubs empatats.
  3. Holandès fins a les darreres conseqüències.

A la resta de Divisions i Categories s’aplicaran per aquest ordre:

  1. Sonneborn-Berger per Equips tipus B
  2. Resultat particular
  3. Kashdan
  4. Holandès fins a les darreres conseqüències.

Desempats als Play-Off d'ascens i Finals catalanes de qualsevol Divisió o Categoria:

  1. Holandès fins a les darreres conseqüències.

NOTA: Les dates i preus queden pendents d’aprovació en el calendari i pressupost que es presentarà a la propera Assemblea General de Clubs.