1.Organitza

El Club d’Escacs Vilobí i el Club Escacs Gerunda amb la col·laboració de la Delegació de Girona de la Federació Catalana d’Escacs.

2.Categories

Les categories convocades són:

  • Sub-8 esportistes nascuts a partir del 2006
  • Sub-10 esportistes nascuts els anys 2005 i 2004
  • Sub-12 esportistes nascuts els anys 2003 i 2002
  • Sub-14 esportistes nascuts els anys 2001 i 2000
  • Sub-16 esportistes nascuts els anys 1999 i 1998
  • Sub-18 esportistes nascuts els anys 1997 i 1996

3.Participants

El torneig és obert a tots els participants que pertanyin a clubs de Girona i disposin de la corresponent llicència federativa en vigor.

Podran participar tots els esportistes en la categoria que els correspon per l’any de naixement. Excepcionalment, i prèvia petició raonada per part de l’interessat, es podran autoritzar ascensos de categoria diferents als previstos.

Amb la finalitat de que el torneig sigui vàlid per a l’obtenció d’elo català i sigui fase prèvia dels Campionats de Catalunya d’Edats de la FCE els participants hauran de tramitar la llicència federativa corresponent. 

4.Inscripcions

La data límit d’inscripció (per poder ésser aparellat a la primera ronda) és el 23 de gener de 2014. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la ronda corresponent. No s’acceptaran inscripcions començada la tercera ronda.

Per realitzar les inscripcions s’ha d’omplir el formulari corresponent per a cada categoria i en pocs dies rebran confirmació de la inscripció. En cas de no rebre-la, pregunteu al correu federacio@escacs.cat

Formulari Sub-8, sub-10 i sub-12

Formulari Sub-14, Sub-16 i Sub-18

El preu de la inscripció per inscrit serà de 5 € i hauran de fer el pagament al número de compte de la CAIXA: 2100 0429 61 0200128214 indicant el nom del jugador/a.

5.Sistema de competició

La competició serà única per a cada categoria. Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits (5-8). El rànquing inicial per a totes les categories es farà per elo català.

Per a totes les categories els dies de joc seran els dissabtes, a partir del dia 25 de gener, a la tarda a partir de les 16:00h. La segona ronda es jugarà 15 minuts desprès de finalitzar la primera ronda de la tarda.

Els aparellaments es publicaran el dilluns a partir de les 20h. Si un esportista no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda.

6.Ritme de joc

El ritme de joc serà de 61 minuts amb increment de 3 segons per jugada, a caiguda de bandera.

El temps per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.

El torneig és vàlid per a l’avaluació d’elo català per a totes les categories.

7.Puntuacions

La puntuació per partida serà la següent:           

guanyada 1 punt taules 0,5 punts perduda 0 punts

8.Desempats

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà :

  • 1r           Pel sistema Buchholz menys el més fluix (aplicant ajustament FIDE).
  • 2n          Pel sistema Buchholz amb tots els contrincants (aplicant ajustament FIDE).
  • 3r           Pel sistema progressiu acumulat.
  • 4rt          Pel major nombre de partides guanyades.
  • 5è          Pel resultat particular dels escaquistes empatats.
  • 6è          Per sorteig

Els tres primers desempats es sortejaran

L’ajustament FIDE serà per l’oponent virtual. (C.04.5 General Handling Rules- FIDE Handbook.)

9.Àrbitres

L’àrbitre principal serà el designat per la Territorial.

10.Director del Torneig

El director del Torneig de les categories sub-8, sub-10 i sub-12 serà el Sr. Josep Mª Vegas (Vilobí) i el de les categories sub-14, sub-16 i sub-18 serà el Sr. Joaquim Mundet (Gerunda).

11.Comitè de competició

El Comitè de competició estarà format pel Director del torneig i 2 delegats més per a cada seu de joc escollits durant una reunió prèvia amb els delegats del torneig.       

12.Classificacions

És classificatori per a la FINAL DE CATALUNYA D’EDATS de la FCE del 2014 en les categories Sub-8, Sub-10, Sub-12, Sub-14, Sub-16 i Sub-18, segons s’estableix en les circulars publicades per la FCE al respecte.

13.Premis

Es lliurarà un trofeu per als tres primers de la classificació general.

14.Data i lloc de celebració

Els dies de competició seran, tot depenent del número de rondes, per a totes les categories des del 25 de gener fins el 15 de febrer (a doble ronda).

Hi haurà dos seus de joc depenent de la categoria:

  • Per a les categories sub-8, sub-10 i sub-12: el Pavelló Municipal de Vilobí d’Onyar (Passatge Pompeu Fabra nº 4 de Vilobí d’Onyar).
  • Per a les categories sub-14, sub-16 i sub-18: el Club Escacs Gerunda (Saragossa, 27 de Girona Centre Cívic Pla de Palau)

Altres

Durant totes les fases, per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.