ORGANITZA:

Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs.

 

LOCAL DE JOC:

De forma telemàtica, allà on l’esportista consideri oportú. Cal disposar de bona cobertura d’internet i un dispositiu de connexió: ordinador de taula, portàtil, tauleta o mòbil...

La plataforma online utilitzada serà lichess.org i l’enllaç del torneig és: Equips d'Edats Girona Nadal'20

 

DIA i HORA DE JOC:

El campionat es jugarà el diumenge, 20 de desembre de 2020, a les 18:00 hores i tindrà una durada aproximada de 90 minuts.

 

EQUIPS PARTICIPANTS:

El torneig és obert a tots els esportistes dels clubs de la Territorial de Girona fins a la categoria de Sub16, és a dir, tots els nascuts a partir del 2004 en endavant. S’entén per Sub16 nascuts als anys 2004 i 2005, Sub14 als anys 2006 i 2007, Sub12 als anys 2008 i 2009, Sub10 als anys 2010 i 2011, i Sub8 a partir del 2012. Els que estiguin federats podran optar als premis.

Cada club podrà presentar tants equips com es vulgui. La competició està pensada perquè només puntuïn els quatre primers de cada equip, per tant si un club té per exemple 7 esportistes, recomanem que es reparteixi en dos equips malgrat que un segon equip només tindrà 3 integrants.

Els equips podran tenir el nom que cada club consideri, però s’haurà d’afegir la categoria del nen/a més gran. És a dir, si un club presenta un equip format per 1 de sub10, 2 de sub12 i un de sub14, aquest equip s’haurà de dir per exemple “NOMEQUIP S14”.

Es permetrà que esportistes de diferents clubs de la Territorial gironina puguin presentar equip, si bé, els clubs han de procurar fer equip per tots i totes que hi vulguin participar.

 

INSCRIPCIONS:

Cada club haurà de crear, si no el té, un usuari a la plataforma online lichess.org, per després crear tots els equips que consideri oportú. Tant el registre d’usuari com la creació dels equips, és totalment gratuït.

La inscripció dels diferents equips que vulguin presentar els clubs, per a poder participar en aquest torneig, hauran de ser notificats via formulari on s’ha d’especificar el nom i l’enllaç web de l’equip que s’hagi registrat al Lichess, la categoria del club, i també els noms complets dels esportistes que el formen amb el nick en què jugarà cadascú.

 

FORMULARI

 

El torneig és gratuït tants per als esportistes com per als clubs.

A mesura que els equips es vagin inscrivint, sortiran publicats a l’enllaç del torneig. La data límit de la inscripció dels equips és a les 21:00h del divendres 18 de desembre de 2020.

 

RITME DE JOC:

El ritme de joc de totes les partides serà de 5 minuts més un increment de 5 segons per jugada, per a cada esportista i partida.

 

SISTEMA DE JOC:

Es jugarà pel Sistema Masnou (també conegut per la plataforma com a Arena). És a dir, durant 90 minuts (hora i mitja) tots els participants aniran fent partides que de forma automàtica la plataforma web anirà assignant amb l’algoritme que tenen programat. Els esportistes del mateix equips mai s’enfrontaran entre sí.

Només es comptarà els punts fets pels quatre primers esportistes de cada equip que hagi fet més punts. Es compta 2 punts per partida guanyada, 1 punt per les taules i 0 per la derrota.

No es permetrà el Bersek (permetre a l'esportista retallar la meitat de temps per guanyar el doble de punts) ni la puntuació doble de Ratxa (quan un esportista ha guanyat dues partides seguides, llavors les següents victòries puntuen el doble fins que perd o fa taules).

 

PREMIS:

Els tres primers equips classificats de la general, el club que formin part els seus integrants rebrà un diploma.

També obtindran un diploma:

  • el millor equip de cada categoria
  • el millor esprtista de cada categoria
  • els tres millors jugadors de la general
  • les tres millors jugadores de la general

Si un equip mixt es troba entre els tres primers o el millor classificat en una categoria concreta, no tindrà dret al diploma i aquest es passarà el següent classificat.

Només podran optar els premis els participants que estiguin federats/des per la Federació Catalana d’Escacs i siguin d’algun club de la Territorial de Girona. Els premis per equips caldrà que tots els esportistes que el formen estiguin federats/des.

 

DIRECTOR DEL TORNEIG:

El delegat de la Territorial de Girona, en Carles Vilà.

 

ALTRES:

Aquest torneig no és vàlid per a ELO Català de Ràpides ni per cap Elo oficial.

En cas que el programa informàtic no detecti trampes dels esportistes premiats, però l’organització si ho considera ja sigui per denuncies d’altres jugadors/es o monitors/es ja sigui per sospites al nivell no habitual, les seves partides seran analitzades. Si són clares les evidències que s’ha fet trampes, el jugador/a quedarà exclòs del premi així com tot el seu equip.

Es farà públic l’esportista i el nom del seu equip que en formava el que hagi fet trampes. Per tant, fer trampes no beneficia a ningú, només perjudica als escacs en general. Queda clar que els valors que hem d’ensenyar a la mainada són els de l’esportivitat i fer-ho tant bé com un sap, i no pas com sap una màquina.

L’organització es reserva el dret a modificar les bases per afavorir el millor funcionament del torneig.

 

PUBLICITAT:               

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.

 

Torroella de Montgrí, a 3 de desembre de 2020

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs.