ORGANITZA:

Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs.

 

LOCAL DE JOC:

De forma presencial, allà on els esportistes rivals considerin oportú. Sempre tindrà preferència el jugador que jugui amb blanques la primera partida del matx que els ha d’enfrontar.

 

PARTICIPANTS:

El torneig és obert a tots els esportistes amb llicència en vigor a qualsevol club de la Territorial d’Escacs de Girona.

 

DIA i HORA DE JOC:

El campionat es començarà a jugar la setmana del 28 de desembre al 3 de gener de 2021. El dia concret de joc l’han de pactar els dos rivals sempre i quan sigui dins de la setmana acordada. Tots els resultats del enfrontaments s’han de donar com a molt tard el diumenge 18:00 o altrament els esportistes quedaran eliminats.

El diumenge al vespre de cada setmana es publicarà els resultats de tots els matxos de la ronda així com els emparellaments de la següent ronda.

 

INSCRIPCIONS:

Encara que es pugui jugar presencialment, cada participant haurà de crear, si no el té, un usuari a la plataforma online lichess.org, ja sigui pel cas d’haver la impossibilitat de jugar de forma presencial ja sigui per la comunicació entre dos contrincants. Tant el nom de l’esportista com el seu nick a la plataforma online seran fets públics al chess-results. El registre d’usuari és totalment gratuït.

La inscripció per a poder participar a aquest torneig és omplint el següent formulari on s’ha d’especificar el nom i nick del Lichess, club, i telèfon i correu de contacte.

 

FORMULARI

 

El torneig és gratuït.

A mesura que els esportistes es vagin inscrivint, sortiran publicats al chess-results. La data límit de la inscripció és a les 21:00h del dissabte, 26 de desembre de 2020.

 

SISTEMA DE JOC:

El format de la competició serà pel sistema de play-off, és a dir per sistema eliminatori. Dit d’una altra manera, els esportistes que vagin guanyant els matxos continuaran jugant i els que vagin perdent seran eliminats i ja no podran jugar més.

Per emparellar els esportistes a la primera ronda, s’ordenarà per Elo Català de ràpides que determinarà els caps de sèrie. Un cop establert l’emparellament inicial, les següents rondes ja vindran donades segons els resultats de les eliminatòries. Per exemple, amb 8 jugadors, els enfrontaments a la primera ronda venen estipulats segons rànquing de la següent forma: 1 - 8, 5 – 4, 3 – 6 i 7 – 2, i les successives eliminatòries seran segons els resultats precedents. Un exemple gràfic:

A cada ronda, tots els esportistes s’emparellaran de dos en dos. Per a quadrar les eliminatòries en potència de 2, només a la primera ronda els esportistes de major Elo Català de ràpides passaran directament a la següent ronda de la setmana següent.

Cada matx d’una eliminatòria s’ha de jugar dins la setmana natural que pertoca. El nombre de rondes (i per tant de setmanes) dependrà del número d’inscrits. Per exemple, si hi ha entre 33 i 64 inscrits, el número de rondes serà de 6.

La final, pel 3r i 4t lloc, així com les semifinals, s’hauran de fer de forma presencial amb supervisió ja sigui pel director del torneig o una persona amb titulació d’àrbitre. Aquests matxos s’hauran de fer en seu única a determinar i a les 16:00 del dissabte. La final podrà ser retransmesa per internet.

 

PARTIDES I RITME DE JOC:

El ritme de joc de totes les partides dependrà de si és presencial o online:

  • Partides presencials: 4 partides de 15 minuts més un increment de 5 segons per jugada, per a cada esportista i partida.
  • Partides online: 6 partides de 3 minuts més un increment de 2 segons per jugada, per a cada esportista i partida.

Desempats:

  • Tant si les partides són presencials o online, s’aniran fent parelles de partides al ritme de 3 minuts més un increment de 2 segons per jugada per a cada esportista, fins que el desempat es trenqui. És a dir, en el cas de les partides presencials, es queda amb un resultat de 2 a 2 després d’haver-se jugat les quatre partides al ritme de 15+5, llavors es jugarà dues partides més al ritme de 3+2 i si l’empat persisteix es jugarà dues més ... fins que un dels dos esportistes sigui el vencedor i passi l’eliminatòria.

A cada partida els esportistes han d’anar intercanviant els colors. Les partides entre dos contrincants no cal que es facin totes al mateix dia, però si s’han de fer dins de la setmana marcada per la ronda.

Es compta 1 punt per partida guanyada, 0,5 punt per les taules i 0 per la derrota.

Tots els resultats s’han d’informar al director del torneig o bé per correu electrònic cvila@escacs.cat o bé per missatges de telegram, whatsapp o sms al telèfon 620196558.

En el grup del telegram de la Territorial també s’informarà de l’evolució del torneig. Qui no estigui en aquest grup i vulgui ser-hi, només cal que ho informeu al director del torneig.

 

PREMIS:

Els quatre classificats per a les semifinals rebran un trofeu.

 

DIRECTOR DEL TORNEIG:

El delegat de la Territorial de Girona, en Carles Vilà.

 

ALTRES:

Aquest torneig no és vàlid per a ELO Català de Ràpides ni per cap Elo oficial.

En cas que les partides es facin online i el programa informàtic no detecti trampes dels esportistes participants, l’organització si ho considera oportú (ja sigui per denuncies d’altres jugadors/es, ja sigui per sospites al nivell no habitual o per altres motius) les seves partides seran analitzades. Si són clares les evidències que s’ha fet trampes, l’esportista quedarà eliminat de la Copa independentment del resultat. També es farà públic l’esportista el que hagi fet trampes.

Tot allò que no s’inclogui en aquestes bases, i per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.

L’organització es reserva el dret a modificar les bases per afavorir el millor funcionament del torneig.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

 

PUBLICITAT                 

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.

 

 

Torroella de Montgrí, a 9 de desembre de 2020

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs.