ORGANITZACIÓ
Organitza la Delegació Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs juntament amb la col·laboració del C.E. Figueres i el C.E. Banyoles. El director del Torneig serà en Carles Vilà Camps 
DATES I LOCAL DE JOC

Els dies de joc (tots ells diumenges al matí) indicat assignat pels locals de lloc són:

  • Casino Menestral, Carrer Ample, 17, Figueres: el 2, 9 i 16 d’octubre.
  • Pavelló de Serinyà: el 23 d’octubre i el 6, 13, 20 i 27 de novembre de 2022.

HORARIS

Totes les partides començaran a les 09:30 hores del matí. El termini de presentació a jugar serà de 30 minuts. Per tant, a les 10:00 hores es decretaran les incompareixences.
 

DESCANSOS

Un esportista pot demanar, com a màxim, 2 descansos (byes) de zero punts, a no ser que el director del torneig i/o l’àrbitre determini una altra cosa.

Els descansos s’han de sol·licitar durant el torneig, abans d'acabar la ronda en curs, a l’àrbitre principal segons el formulari que estarà a disposició dels jugadors. Si es vol demanar bye a la primera ronda s’ha d’especificar en el formulari o mitjançant correu electrònic al director cvila@escacs.cat

 
SISTEMA DE JOC

Es jugarà per sistema suís a 8 rondes mitjançant el programa SwissManager.

El ritme de joc serà de 90 minuts amb increment de 30 segons per jugada.

L’emparellament de la primera ronda s’efectuarà a partir de les 20:00 hores del divendres 30 de setembre. A partir de llavors, les noves inscripcions entraran a la segona ronda.

El torneig s’homologarà per Elo català i FIDE.

GRUPS

Obert a tots els esportistes adscrits a qualsevol Club afiliat a la Delegació Territorial de Girona amb llicència en vigor de la Federació Catalana d’Escacs. Es permetrà la participació de jugadors/es de clubs d’altres territorials o federacions, però en cap cas tindran dret a cap dels premis.

Es faran dos grups:

            GRUP A: Tots els esportistes que ho demanin.

            GRUP B: Els esportistes que tinguin un Elo català igual o inferior a 1800 (*)

(*)   L’Elo català de referència serà el de la llista de setembre de 2022.

En el cas que el GRUP B no assolís la mínima inscripció de 30 esportistes, o que la suma dels dos grups no assolís la mínima inscripció de 70 esportistes, es faria un grup únic, després de consensuar-ho el director amb l’equip arbitral assignat.

INCOMPAREIXENCES

L'esportista que no assisteixi a dues rondes, sense causa justificada o no, serà retirat del campionat. Un esportista pot ser retirat de forma immediata si no compareix en una ronda sense previ avís ni cap notificació posterior.

Tot esportista retirat per incompareixences perd tots els drets que li atorguen aquestes bases.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions es tramitaran mitjançant el
formulari d’inscripció. Qualsevol altre forma d’inscripció no serà vàlida.

Preu de les Inscripcions:

  • Per als jugadors sèniors: 25 €
  • Per als menors de 16 anys i els majors de 60 anys (*): 20 €.

(*) Edats segons la Federació Catalana per a la temporada 2022.

Si l'import de la inscripció s'abona abans del dia 16 de setembre, hi ha un descompte de 5 €.

El pagament cal fer-lo mitjançant ingrés al compte de la FCE a La Caixa: ES89 2100 1033 3202 0013 0574 indicant el nom i els dos cognoms de l’esportista. El termini per a les inscripcions es tancarà el divendres 30 de setembre 2022 a les 20:00 hores. Passat aquest moment l’organització no garanteix la tramitació de les inscripcions.


DESEMPATS A LA CLASSIFICACIÓ FINAL

Els empats a punts a la classificació final es desfaran pels següents desempats:

  • Buchholz menys el pitjor resultat
  • Sonneborn-Berger
  • Resultat particular
  • Buchholz total
  • Núm. Partides guanyades

L'ordre dels tres primers sistemes de desempat se sortejarà a la darrera ronda mitjançant 3 sobres que s’obriran al finalitzar la última partida de la darrera ronda.

Si persisteix l’empat (ens els llocs que donin dret a premis en metàl·lic) es desfarà amb un sorteig o un matx per armageddon. A efectes de desempat, s’utilitzarà l’oponent virtual com a ajust FIDE [C.04.5 General Handling Rules – FIDE Handbook].

REGLAMENTACIÓ APLICABLE

Els Reglaments de la Federació Catalana d'Escacs i, per a qualsevol extrem no previst, les lleis dels escacs de la FIDE.

PREMIS

GRUP A

  • Campió Absolut: 350 € i trofeu.
  • Subcampió Absolut:  250 € i trofeu.
  • Tercer Classificat absolut: 150 € i trofeu
  • Quart Classificat absolut: 100 € i trofeu.
  • Cinquè Classificat absolut:  75 € i trofeu.
  • Campiona Territorial Femenina: Trofeu
  • Al millor jugador veterà de +65 anys: trofeu
  • Al millor Sub16, Sub14 i Sub12: trofeu

GRUP B

  • Campió Absolut: 100 € i trofeu.
  • Subcampió Absolut: 50 € i trofeu.
  • Tercer Classificat absolut: 25 € i trofeu
  • A la millor jugadora: trofeu
  • Al millor jugador veterà de +60 anys: trofeu
  • Al millor Sub12, Sub10 i Sub8: trofeu

Trofeus per Trams d’Elo (català)

S’establiran 3 trams en el GRUP A i 2 trams en el GRUP B d’igual nombre de jugadors descomptant el grup que lluitaran pels primers llocs, per tant serà una divisió de parts iguales de quatre grups pel Grup A i per tres el Grup B. Cada campió de tram serà premiat amb un trofeu. A partir de la 2n ronda s’establiran els trams.

Cap dels premis són acumulables amb la resta de premis i trofeus llevat del femení i veterà. Les edats segons la Federació Catalana per a tota la temporada 2022. Els premis del GRUP B només es donaran si es realitza dos grups separats de competició.

Els esportistes que obtinguin un premi en metàl·lic hauran de presentar un rebut signat (que es lliurarà  o bé l’últim dia de la competició o per correu electrònic en dies posteriors) a la federació juntament amb còpia escanejada del DNI, pel motiu de les retencions. Els premis en metàl·lic s’ingressaran en el compte corrent de l’entitat bancària que s’escrigui en el rebut.

Tots els trofeus s’entregaran un cop finalitzat la darrera ronda del torneig.

ARBITRATGE

Els àrbitres estan pendents de designació. Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

ALTRES

Els participants, pel fet de inscriure's, autoritzen la publicació de les seves dades i fotografies als mitjans de comunicació que l’organització consideri adients per a la difusió de l’esdeveniment. En cas de no ser possible per algun motiu justificat, posar-se en contacte amb l'organització abans de l'inici del torneig.

Qualsevol cosa no especificada en aquesta circular serà resolta pel director del torneig.

La participació en el Campionat Territorial Absolut de Girona, tant esportistes i àrbitres com organitzadors, significa la total acceptació d’aquesta Circular.

Torroella de Montgrí, a 5 de setembre de 2022

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs