La vuitena ronda del Campionat de Catalunya per Equips no ha tingut cap sorpresa. Dins de la normalitat, s'han imposat els equips teòricament més forts. En el matx més interessant, de cara a les primeres posicions, el Barcelona UGA manté encara remotes opcions després de la seva victòria davant de l'Escola d'Escacs de Barcelona, que perd el seu tercer punt i passa a formar part del equips de la zona tranquil·la. Pel que fa al Barcelona UGA, continua amb la seva regulariat i es troba a un punt del líder.

Un altre dels matxs interessants, en aquest cas de cara a les places de promoció, és el que han jugat Sant Andreu i Figueres. La important victòria dels barcelonins els allunyen de la zona més perillosa i deixa els empordanesos en situació compromesa, ja que els esperen tres matxs molt complicats per acabar la competició. El matx es va suspendre perquè es va anar la llum al local del Sant Andreu i afortunadament es va poder reprendre mig hora després al local de la Federació.

El Sitges ha hagut d'encaixar la golejada del dissabte davant del Barberà, que només ha cedit unes taules i s'ha imposat en els altres nou taulers. Amb el panorama que li espera les tres darreres jornades, el Sitges sembla clarament condemnat a ser un dels dos equips que jugarà la promoció.

El Foment Martinenc ha fet un pas de gegant guanyant el Cerdanyola que, tot i tenir només 2,5 punts, té un calendari final on pot puntuar amb més facilitat que fins ara. Cap dels dos equips ha de tenir problemes ni veure's amenaçats per la promoció.

El Sant Josep ha vist truncada la seva ratxa de bons resultats i ha caigut derrotat davant d'un Montcada que continua ocupant la tercera plaça i que, igual que el Barcelona UGA, és a l'espera de l'ensopegada del líder. Els vallesans han recuperat Oratwsky i Herraiz, absent la ronda anterior, mentre que els badalonins han pogut comptar aquesta setmana amb Arthur Kogan, però l'enorme solidesa del Montcada en els darrers taulers ha decidit clarament el matx.

Finalment, el líder de la competició, la Societat Coral Colón de Sabadell, s'ha imposat amb facilitat a l'equip andorrà, que aquest desplaçament no ha pogut comptar amb Davir Norvood, ni Eric Prie en els dos primers taulers. Els andorrans es troben ara mateix en zona de promoció i dissabte que ve reben el Sant Andreu, amb mig punt més, en un matx que podria ser decisiu per esquivar una de les places de promoció.