I ja van tres de seguits! GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy) s'ha proclamat campió, igual que en les dues edicions anteriors, del IX Obert Internacional d'escacs ràpids que organitza l'Escola d'Escacs d'Osona. El Gran Mestre Internacional, originari de la ciutat portuària d'Odessa (Ucraïna), ha guanyat el torneig en solitari, amb 7,5 punts. 

En podi del torneig ha estat format també pel GM Hipòlit Asis (Ateneu Colon), amb 7 punts, i el MI colombià Cristian Andrés Fernández (Catalonia-Joviat) a qui li han afavorit els desempats entre els tres jugadors amb 6,5 punts.

GM Viktor Moskalenko, campió del torneig

 

El torneig s'ha celebrat en les instal·lacions de la Sala Polivalent de Seva i ha servit de cloenda a l'edició 2022 del Circuit Català d'Oberts Internacionals organitzat per la Federació Catalana d'Escacs. La nòmina de jugadors titulats ha estat força interessant: 3 GM's, 7 MI's, 1 MF i 3 Mestres Catalans, és a dir, una mica menys del 30% de jugadors del torneig. Cal destacar també una forta presència de jugadors joves: 16 participants en el torneig no han superat els 16 anys i un d'ells, Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) ja ostenta el títol de Mestre Català a l'edat de 13 anys.

El quadre d'honor del torneig que ha repartit 1100 euros en premis ha quedat de la manera següent:

Premis del torneig

En competició d'equips (sumaven els resultats individuals dels 3 millors jugadors de cada club) el trofeu principal ha correspost al Colon Sabadell Chessy (17,5 punts), seguit del Ateneu Colon (17 punts) i Figueres (16 punts).

Resultats a Chess-Results

En la vessant purament esportiva, el torneig s'ha desenvolupat sense cap incidència, dirigit per l'Àrbitre Internacional Vladimir Zaiats.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de Jordi Roca, fill d'en Josep Roca a qui es dedica el torneig, Andreu Uliat, Regidor de l'Ajuntament de Seva, GM Jordi Magem, Director tècnic de la Federació Catalana d'Escacs, Agustí Valldeoriola, jugador del CE Centelles i veí de Seva, i AI Vladimir Zaiats, president de l'Escola d'Escacs d'Osona.

Els campions del torneig en la cerimònia de lliurament de premis.

Agraïm la col·laboració de l'Ajuntament de Seva i personalment d'Agustí Valldeoriola, així com la de la Diputació de Barcelona que ha aportat els trofeus, i els patrocinadors del torneig que any rere any fan possible la celebració de l'esdeveniment més important en l'agenda escaquística de la comarca d'Osona.