Ens acaben de comunicar la trista notícia de la mort de Francesc Espinalt Tuà, una de les figures més rellevants del Club d’Escacs Catalònia de Manresa, i dels escacs Catalans de la seva època. El nostre condol a la família i amics

Va destacar especialment per la seva activitat com a directiu i organitzador de proves escaquítiques.

Durant més de trenta anys va ser president del Club Escacs Catalònia de Manresa, des de l’abril de 1967, fins al 16 de desembre de l’any 2000.

Va ser un actiu organitzador de competicions i activitats d’escacs, entre les quals destaquen, en una primera etapa, els campionats escolars comarcals, i la Festa provincial dels Escacs el 1968.

En 1973 organitzà el I Open Internacional Ciutat de Manresa i rep la medalla de la Ciutat de Manresa al mèrit esportiu.

És un dels impulsors més actius del Circuit Català d’Oberts internacionals en la seva primera etapa.

El 24 de juny de 1990, junt amb la Federació Catalana d’Escacs i l’Ajuntament de Manresa, el club organitzà la XIII Festa Catalana dels Escacs amb un programa ple d’activitats.

L’any 1996, per primera vegada, l’Open Ciutat de Manresa es jugaria al Museu de la Tècnica. A causa de l’èxit obtingut, el president Francesc Espinalt va ser elegit millor directiu de l’any, i se li va fer el lliurament de la insígnia de plata de la Federació Catalana d’Escacs.

Francesc Espinalt, amb més de 33 anys com a president del club, es convertiria amb el president amb més anys de mandat en la història del club, una fita difícilment igualable.

El diumenge 8 de juliol de 2001, Francesc Espinalt Tuà va rebre la insígnia d’or de la FCE en el transcurs de la Festa Catalana dels Escacs que es va celebrar a l’Hotel Plaza de Barcelona, un reconeixement molt merescut als anys que havia dedicat al club i als escacs.

Descansi en pau.