El dia 26 de maig de 2012 es va inaugurar oficialment la nova seu central de la Federació catalana d’escacs al carrer Sant Adrià, 20, del districte municipal de Sant Andreu a la ciutat de Barcelona. El president Toni Ayza agraeix a la Secretaria General de l'Esport, al Districte de Sant Andreu i a la resta d'Institucions el seu suport.


Tot i que el local ja funcionava des de feia un mes a ple rendiment, la data assenyalada per mostrar el local als clubs i autoritats va ser aquest dissabte del mes de maig a les 17 hores.


  

Un centenar de persones van omplir les magnífiques instal·lacions del local federatiu, que compta per primera vegada a la seva història amb un espai per fer competicions, amb un total de 84 places, una sala polivalent per fer cursos d’escacs, d’àrbitres, entrenadors i monitors, entre d’altres. Les sales comptem amb Internet, pantalles gegants, aire condicionat i totes les comoditats per portar a terme les classes.

El local disposa també amb una biblioteca amb més de 3000 volums, un petit museu amb unes vitrines que atresoren algunes joies del patrimoni de la Federació. Una part important del local és el magatzem que permet als clubs recollir amb tota comoditat el material a peu de carrer.

  

La seu federativa compta també amb les oficines dels empleats de la federació, el despatx del president, i una sala per guardar la documentació de la Federació que fa les funcions d’arxiu.

L’acte de la inauguració va consistir en mostrar el local als assistents, fer els parlaments de les autoritats i prendre una copa de cava. Va ser presidit pel Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, el Regidor del Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, la presidenta del Consell Municipal del Districte de Sant Andreu, Immaculada Moraleda, el Director Esportiu i de relacions institucionals de la UFEC, Jordi Sans, el president de la Federació Espanyola d’Escacs Javier Ochoa i el president de la Federació Catalana d’Escacs, Toni Ayza.

Antoni Ayza va agrair el suport de les Institucions públiques, en especial el patrocini per a la remodelació del local per part del Consell Català de l’Esport, la cessió del local municipal per part del districte de Sant Andreu, així com els ajuts de la Unió de Federacions Esportives. Per últim, va destacar l’excel·lent tasca de l’arquitecte de les instal·lacions, Glòria Duran, del constructor Albert Turró i del vicepresident de la FCE Víctor Pont, encarregat de supervisar i dirigir les obres de remodelació del local.

Les autoritats van valorar molt positivament el local de la Federació, tant des del punt de vista estètic, com des del funcional i van convenir en què es tractava d’una de les millors instal·lacions federatives actuals, tant dintre del món dels escacs, com si la comparem amb la resta d’esports.