El dia 12 de juny al matí s’ha dut a terme a Vila-rodona la 1a Trobada d’Escacs a l’Escola de la zona Conca de Barberà - Alt Camp.

En ella, hi han participat gairebé 200 alumnes de 3r de primària de 9 escoles de l’Alt Camp i la Conca de Barberà que utilitzen els escacs com a eina educativa, dins l’horari lectiu.

L’objectiu de la trobada era promoure la convivència entre els alumnes de diferents centres, fomentar valors, donar a conèixer referents del món escaquístic català i fer que els alumnes gaudeixin a través dels escacs.

Vista general del local de joc

Per aquest motiu, s’han habilitat 4 zones amb diferents activitats relacionades amb els escacs, per les quals han anat passant tots els alumnes, de forma rotatòria.

Un dels espais estava dedicat a dues activitats de jugar partides d’escacs (convencionals o amb adaptacions), un altre contenia diferents tallers relacionats amb els escacs i matemàtiques, llengua o plàstica; i un quart espai estava dedicat a conèixer el jove Gran Mestre català, Àlvar Alonso, a través d’una entrevista que els alumnes havien preparat prèviament i jugant una partida contra ell, el qual jugava “a la cega” (amb els ulls tapats).

L’activitat, organitzada pels mestres que assisteixen al grup de treball d’escacs d’aquestes comarques, està emmarcada dins el projecte “Escacs a l’Escola Rural”, pel qual aquest curs la Federació Catalana d’Escacs ha obtingut una subvenció de l’Obra Social de La Caixa i inclou com a novetat la formació per a mestres de l’ensenyament de l’anglès a través dels escacs.

El projecte “Escacs a l’escola” compta amb el suport del Departament d’Ensenyament des de fa 6 anys, quan va començar, i en aquesta trobada també hi ha col·laborat el Casal i l’Ajuntament de Vila-rodona, així com l’empresa Europastry, la qual ha obsequiat amb esmorzar a tots els participants.

Les escoles participants a la trobada han estat: Escola Bernardí Tolrà (Vila-rodona), Escola Joan Plana (Puigpelat), Escola Cor de Roure (Santa Coloma de Queralt), Escola Les Codinetes (La Nou de Gaià), Escola Martí Poch (L’Espluga de Francolí), Escola Salvador Ninot (Sarral), Escola Sant Ramon (El Pla de Santa Maria), Escola Vedruna (L’Espluga de Francolí) i ZER Conca de Barberà (Pira i Barberà).

 

Botiga en línia