El dia 9 de desembre de 2019, al local Social de la Federació, es va celebrar l'edició de l'any 2018 del Torneig Obert Memorial David Garcia Ilundain. La inscripció va ser de 55 jugadors, dels quals hi participaven: un Gran Mestre, set Mestres Internacionals i cinc mestres de la FIDE.

Els tres primer classificats van ser, per aquest ordre, el Gran Mestre Miguel Muñoz, el Mestre Internacional Tomás Sosa i el Mestre de la FIDE Francisco Javier García Jiménez.

El campió del tram A va ser Joaquim Lacasta, el del tram B Marc Pera, el del tram C Pol Creixans, que també va ser el millor Sub-14, el campió del tram D va ser Ramon Cobo i el primer del tram E va ser Vicent Serrano. Ramon Gonell ha estat el millor jugador veterà.

El Torneig ha estat arbitrat per Manolo Navarro, Francisco Pizarro i Josep Antoni Mateu.  

 

Al podi: 1) Miguel Muñoz, 2) Tomás Sosa, 3) Francisco J.García

 

Podeu veure les fotos dels guanyadors de la resta de categories als nostres comptes de xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.

Resultats i classificació a chess-results.

Publicació dels inscrits al Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats. XVI Festival d'Escacs Memorial David Garcia Ilundain que es disputarà el dia 8 de desembre de 2018 a Sabadell.

Inscrits de totes les categories

formulari

 

 

Publicació dels inscrits al Torneig Obert Memorial David Garcia Ilundain que es disputarà el dia 9 de desembre de 2018 a la seu de la Federació Catalana d'Escacs.

Inscrits

formulari electrònic

El passat dimarts en Jordi Magem, Director Esportiu de la Federació Catalana d’Escacs, va participar en el programa “Esports COPE" comentant el matx pel títol mundial entre Magnus Carlsen i Fabiano Caruana. La intervenció es va centrar en el sistema de desempat, aclarint en què consisteixen les partides semirràpides, ràpides i armageddon.
 
Podeu recuperar el fragment del programa en el següent enllaç:
 

El programa "Aquí, amb Josep Cuní" de la Cadena SER ha comptat amb la presència del president de la FCE, Pepo Viñas, i del periodista de "El País", Leontxo García, per tal d'analitzar el matx pel Mundial d'Escacs entre Magnus Carlsen i Fabiano Caruana.

Preguntat per Josep Cuní sobre el motiu de l'augment de la popularitat dels escacs en els darrers temps, Pepo Viñas comenta que aquests tenen una aplicació molt directa sobre els problemes d'avui en dia, en el sentit que l'anàlisi i la capacitat de decisió que es desenvolupen es poden extrapolar a tots els àmbits de la vida.

Leontxo García destaca que Catalunya és la primera referència mundial en les aplicacions pedagògiques, socials i terapèutiques dels escacs, ja que més de 500 escoles l'ensenyen en horari lectiu (més de 2000 centres contant extraescolars). Poèticament descriu el nostre esport com una barreja d'art, ciència i esport.

 

Podeu recuperar la intervenció d'ambdós a continuació:

 

Ahir dijous dia 29 en Jordi Magem, Director Esportiu de la Federació Catalana d’Escacs, va intervenir al programa esportiu “La Graderia” de la Cadena SER, en relació al matx pel títol mundial entre Magnus Carlsen i Fabiano Caruana. En una entrevista força distesa, va analitzar els motius pels quals hi va haver tanta igualtat en les partides a ritme lent, i el perquè de la superioritat de Carlsen en partides ràpides. Fins i tot va fer una divertida analogia entre aquests dos jugadors i el futbol.
 
Podeu recuperar el fragment del programa en el següent link:
 

El diari "La Vanguardia", que segueix en directe des de la seva web la resolució del Mundial d'Escacs entre Magnus Carlsen i Fabiano Caruana, ha comptat amb la col·laboració de la Federació a través del nostre president, per tal d'elaborar la notícia d'avui. En quant al desempat i les partides actives i llampec, destaca que:

“El juego se acelera”, explica Pepo Viñas, presidente de la Federació Catalana d’Escacs. “Esta aceleración implica una tensión mayor, que los jugadores incrementen la concentración, y que Caruana tenga que ser más agresivo, al saber que Carlsen es superior en partidas rápidas y semirrápidas; ha demostrado ser más fuerte que el resto de los jugadores del mundo en ajedrez rápido”, comenta Viñas a este diario.

 

Podeu consultar la noticia complerta al següent enllaç:

 

Carlsen o Caruana, solo uno puede ser el rey del ajedrez

 

  GRUP I   Grup II
1 Granollers-Canovelles 1 Comtal
2 Manou 2 Tàrrega
3 Santa Eugènia 3 Barberà B
4 Gerunda B 4 Agustí
5 Guixolenc 5 Cardona
6 Platja d'Aro 6 Barcelona B
7 Ateneu Colon B 7 Ivars
8 Tordera 8 Ideal Clavé
8 Banyoles 9 Santpedor
10 Montmeló 10 Badia
       
  GRUP III   GRUP IV
1 Martorell 1 Escola Salou B
2 Cornellà 2 Ruy Lopez
3 Catalunya B 3 Reus Deportiu
4 Espiga de les Corts 4 Tarragona
5 Tres Peons B 5 Amposta
6 Jake 6 Vila Olímpica
7 Sant Feliu 7 Peó Vuit
8 Peona i Peó B 8 Lira Vendrellenca
9 Terrassa B 9 Gran Penya
10 Foment B 10 Vilafranca
     

Ahir dimecres els nostres president Pepo Viñas i vicepresident de Comunicació Ramon Caro, en representació de la Federació Catalana d’Escacs, van assistir al programa “El Club de la Mitjanit” d’Esport3 i Catalunya Ràdio. Després d'una entrevista en la que es van aclarir alguns dubtes sobre el caràcter esportiu dels escacs, i es van aportar una sèrie de dades i idees interessants pels oients i espectadors, ambdós van jugar una partida blitz amb visió zenital que va sorprendre a alguns pel seu dinamisme. 

A través del hashtag #ClubMitjanit vam fer un seguiment a Twitter sobre el que s'anava comentant.

En Jordi Robirosa, al principi del programa, ja va intervenir destacant l'ascendència catalana del gran José Raúl Capablanca Graupera, uns dels millors escaquistes de la història.

Podeu recuperar l'entrevista sencera a continuació:

 

Els nostres president Pepo Viñas i Vicepresident i Cap de Màrqueting i Comunicació Ramon Caro, en representació de la Federació Catalana d’Escacs, aniran convidats avui al programa “El Club de la Mitjanit” d’Esport3 i Catalunya Ràdio. L’objectiu de l’entrevista serà el de seguir divulgant el nostre esport i aclarir tots els dubtes que els puguin plantejar.

La seva presència ve motivada pel programa del passat dimecres, en el qual es va fer una controvertida enquesta on es preguntava si els escacs són un esport o no. Podeu recuperar-la aquí.  

La nostra proposta i posterior insistència han donat els seus fruits i tenim una magnífica oportunitat per seguir popularitzant els escacs.

No deixeu de mirar avui el Club de la Mitjanit a partir de les 23h. Podreu dir la vostra al seu twitter amb el hashtag #ClubMitjanit i també als nostres comptes de Twitter, Facebook i Instagram.

 

El Mundial de joves disputat a Santiago de Compostela va finalitzar ahir. Tot i perdre la seva darrera partida, l'Àlex Villa ha estat el jugador català més ben classificat de tot el torneig, i ha estat també el primer de tota la delegació espanyola amb la seva 28a posició final en la categoria sub-8.

El detall per categories és el següent:

- En sub-8 oberta, l'Àlex Villa 28è amb 6.5 punts, el Pau Manel Prada 62è amb 5.5 punts i el Xavier Mompel 97è amb 4.5 punts. Pel que fa a la categoria sub-8 femenina, la Martina Lazaro ha quedat 66a amb 4 punts.

- A la categoria sub-10 oberta, el Daniel Salinas ha quedat 79è amb 6 punts, el Raul Marcos 133è amb 5, el David Teply 150è amb 4.5 i el Dan Clotet 166è amb 4. Pel que fa les noies de la categoria sub-10, la Júlia Pinyol (64a) ha fet 5.5 punts mentre que la Laura Toquero (92a) ha sumat 4.5 punts.

- L'Arnau Parra (76è) i el Gerard Añó (83è), de la categoria sub-12 oberta, han fet 6 punts, mentre que el Jordi Camprubí (130è) i l'Arnau Sanchez (136è) n'han fet 5 i l'Aitor Funes (146è) 4.5. A la categoria sub-12 femenina, l'Arami Lobo ha quedat 71a amb 4.5 punts i la Judit Barat amb 2 punts ha estat 99a.

 

Felicitats a totes i tots per la competitivitat, l'esforç i l'experiència viscuda!

 

L'Àlex Villa, assegut, al costat del Pau Manel Prada

 

 

Totes les classificacions a info64

El programa de televisió i ràdio d’Esport3 i Catalunya Ràdio, “El Club de la Mitjanit”, va fer aquest dimecres una enquesta entre els seus espectadors i oients sobre si els escacs són un esport o no. A continuació podeu veure un extracte on es planteja la qüestió.

El programa va aprofitar la disputa del Mundial de Londres entre Magnus Carlsen i Fabiano Caruana per fer una mica de broma, incloent algun dels tòpics que acostumen a anar lligats als escacs. Més enllà del fet que el COI ens reconeix com a esport, vam entendre que es tractava d’una magnífica oportunitat. Així, a través d’un tuit, els hi vam fer una proposta per anar a visitar-los, i com es pot veure en el següent vídeo, aquesta va ser acollida molt positivament.

Un cop finalitzat el programa ens hem tornat a posar en contacte, aquest cop amb el seu director, i esperem que mantinguin la seva oferta i poguem anar al Club de la Mitjanit per tal d’esvair tots els dubtes que ens vulguin plantejar.