CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

Dins dels actes de la Campanya del dia internacional de les Dones, el club  Peona i Peó organitzarà unes simultànies dirigides a nenes i dones del barri Horta-Guinardó, el dia 8 de març a les 12 hores, a càrrec de la MI Ana Matnadze.

La Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya "Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere", en el marc de la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones.

La campanya, que gràficament es representa amb les peces i el taulell del joc dels escacs, serà àmpliament divulgada per les institucions a través dels mitjans de comunicació propis, així com en insercions a la premsa escrita general, comarcal,  gratuïta i digital. Els ens local que ho considerin podran adaptar l’eslògan al seu àmbit d’acció territorial.

L’objectiu de l’Institut Català de les Dones amb aquesta campanya és promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa,  i  protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.

L’Estatut d’Autonomia de Catalunya afirma en el seu articulat que l’equitat de gènere és un valor de la societat catalana i que els poders públics han d’emprendre polítiques actives per a reconèixer les dones com a subjectes socials i polítics, superar el model androcèntric i reconèixer l’expertesa femenina, així com les aportacions que les dones han fet i fan en totes les esferes polítiques, socials, econòmiques i culturals.