Es va acceptar, la proposta del Club Escacs Catalunya per organitzar un Campionat Obert d’escacs actius que seria el Memorial  David Garcia Ilundain i també seria el Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. La data prevista seria el dia 4 de desembre de 2016 i el local de joc el Casinet d’Hostafranc. 

La Fundació Kasparov s’ha compromès a realitzar un nou curs per monitors i entrenadors al mes de març del 2017. El curs podria estar reconegut per la pròpia Federació.

El curs 2016-17 d’Escacs a l’Escola ha comptat amb més de 200 escoles i més de 500 mestres. El dia 3 o 17 de setembre de 2016 es farà una reunió monogràfica de formadors a la seu social de la Federació.

Es va aprovar el calendari esportiu 2017 amb les següents modificacions de la proposta inicial: La Final de Copa Catalana es disputarà el dia 2 d’abril de 2017. S’habiliten els dies 12 d’octubre i 1 de novembre per disputar rondes dels Territorials individuals. El dia 15 d’octubre quedaria inhabilitat per coincidir amb el Campionat d’Edats per equips.

El Campionat de Catalunya d’Edats per equips es farà a les instal·lacions de l’Hotel Guitart Park de Lloret.

El Magistral Ciutat de Barcelona enguany s’ampliarà a 8 jugadors, tres dels quals serien catalans. Encara està per confirmar la nòmina de participants i el local de joc.

S’acorda no cedir material als clubs per a la Lliga Catalana. El criteri es basa en que els clubs haurien de fer l’esforç de tenir el material suficient, al menys per afrontar la Lliga.

En relació a la morositat dels clubs, s’acorden noves mesures que consisteixen en el següent: Per tramitar llicències els clubs hauran d’haver pagat el deute de la temporada anterior. Els clubs tindran tot el més de gener per pagar el deute de les llicències de l’any en curs sense cap recàrrec. Els clubs que paguin entre el 1 de febrer i el 30 d’abril tindran un recàrrec del 10%. Els clubs que paguin entre 1 de maig i el 30 de juny tindran un 15% de recàrrec.  Els clubs que paguin a partir del dia 1 de juliol pagaran el 20% de recàrrec.

La circular de la llicència de monitors es publicarà un cop finalitzats els campionats d’edats d’Espanya. Els entrenadors i monitors contractats per la Federació hauran de tramitar aquesta llicència, ja per aquest any 2016.

Es legislarà la figura del Delegat dels Campionats d’Edats i llavors se li podrà demanar els certificats que exigeix la llei actual per estar amb menors d’edat.

S’aprova la modificació del reglament que dóna una període de 6 mesos per obtenir norma de MC, mantenint un elo català de 2.300 punts.

S’acorda concedir les següents insígnies de Plata: Màxim Borrell, Emili Simón, Joan Amigó, Xavier Robla (mes de 25 anys de president). Es mirarà si hi ha més presidents amb més de 25 anys sense insígnia o d’altres persones que la puguin merèixer.

S’ha arribat a un acord amb la distribuïdora de la pel·lícula de Fischer (Pawn Sacrifice), per fer publicitat als clubs i Federats, a canvi d’algun obsequi o descompte per als jugadors federats.

Pepo Viñas explica la possibilitat de fer una activitat de lleure per a nens en el local de la Federació  relacionada amb els escacs.