CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

Crònica de Jordi Lladó

Del 20 al 29 d’agost, s’ha celebrat a Riga (Letònia) el campionat juvenil (d’edats) d’Europa, en què un total de 12 catalans hi ha format part.

Jugador/a

Categoria

Punts

Alex Villa Tornero

Sub-8 Open

5

Laura Toquero Gracia

Sub-10 Femení

3

Pol Ortiz Padró

Sub-10 Open

4.5

Èric Iborra Polo

Sub-10 Open

4

Dan Clotet Mas

Sub-10 Open

4

Catriona Dartmann Aubanell

Sub-14 Femení

4.5

Carles Martín Barceló

Sub-14 Open

5.5

Llibert Cespedes Llaveries

Sub-14 Open

4.5

Guerau Massagué Artero

Sub-16 Open

6

Hetor Sama Salinas

Sub-16 Open

5.5

Xavier Marzo Pie

Sub-18 Open

4

Pau Toquero Gracia

Sub-18 Open

3.5

 

A la categoria sub-8 l’Alex Villa, va acabar en la 26a posició després de tenir un bon començament en el seu primer campionat europeu. En la categoria sub-10 hi va haver 4 catalans; en Pol Ortiz, l’Èric Iborra i en Dan Clotet i la Laura Toquero que jugava el campionat femení. La Laura va començar guanyant la seva primera partida a la primera ronda i partir d’aquí se li va complicar una mica el torneig. Al final va aconseguir 3 punts molt bons i una experiència nova. A l’apartat Open-10, en Pol, en Dan i l’Èric van estat al voltant dels 4,5 i 4 punts. En Pol va fer un torneig progressiu en que les rondes 4 i 5 va jugar amb el rus Ivan Saveljev i amb el turc Ediz Gurel que van quedar 5è i 7è respectivament amb 7 punts. Per altra banda, en Dan Clotet també va jugar amb el rus Ediz Gurel, i va protagonitzar una de les partides més llargues de la categoria (5h i 20 minuts) amb el portuguès Daniel Frederico Silva a la tercera ronda. Aquesta partida li va suposar un desgast molt gran tal que no es va poder recuperar bé fins al cap de dos-tres rondes. Per últim l’Èric Iborra, en el seu primer any de competició ha aconseguit fer 4 punts jugant sempre a la zona intermitja de la classificació.

A la categoria sub 14 ha jugat la segona jugadora femenina de l’expedició, la Catriona Dartmann, en què després de tenir un inici difícil (primera victòria a la tercera ronda) va poder aconseguir puntuar en les 5 últimes rondes obtenint 4.5 punts. A l’apartat masculí (Open 14) en Carles Martín i en Llibert Cespedes van fer molt bon paper fent 5.5 i 4.5 punts respectivament. Ambdós van tenir un campionar dur en què la mitjana d’ELO dels seus rivals va ser de 1985 per en Carles i 2089 per a en Llibert (jugant amb 3-5 jugadors d’entre 2200 i 2300 ELO).

A la categoria sub16 en Guerau Massagué va ser el millor català de l’expedició obtenint 6 punts en total i enfrontant-se amb 4 rivals FM i un IM. L’Hector Sama per la seva part també va fer un molt bon paper amb 5.5 punts, fent tres victòries, 5 taules i una sola derrota. A la categoria sub 18 la duresa va ser molt elevada, més de la meitat dels jugadors eren FM, IM o GM i els nostres jugadors Xavier Marzo i Pau Toquero van aconseguir 4 i 3.5 punts. En Pau Toquero va aconseguir puntuar en 6 de les nou rondes en què la victòria se li va resistir fins a la setena, i en Xavier Marzo va fer quatre merescudes victòries.

A tots ells, els ha estat una molt bona experiència, i agraeixen el gran suport que han mostrat els seus seguidors i sobretot de les seves respectives famílies que els han acompanyat aquests dies.