CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Open Internacional "Ciutat de Barcelona"

 Del 27 de setembre al 5 d'Octubre de 2019

Espai Bota de la Fabra i Coats, c/Sant Adrià 20, Barcelona

Bases català en pdf

Bases castellano en pdf

Rules in english pdf

Inscrits/players

 

FORMULARI CIUTAT DE BARCELONA

XVI Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs

Pàgina web Circuit Català

 

En joc

XXI Open Internacional de Sant Martí (del 13 al 21 de juliol)  

Chess-results

 

Properament

XLV Open Intern. Vila de Sitges (Del 22 al 30 de juliol) 

 

 

Horari obert al públic

L'horari d'estiu d'atenció al públic serà de 9,30h. a 13,30h. des del dia 15 de juliol al 30 d'agost de 2019

 

El passat dia 28 de desembre de 2018 es va disputar el Torneig de Nadal a la presó de Puig de les Basses. La crònica inclou una anècdota molt bona, doncs al guanyador se li va dir a mig torneig que podia marxar cap a casa, però va preferir quedar-se i acabar les partides i marxar després... (tot i jugar-se el dia dels innocents, no és broma!). A alguns dels assistents, entre ells el cronista, aquest fet ens va deixar perplexes... això és estimar els escacs!!!. Varem pensar que posa de relleu que la tasca que fem està molt valorada pels interns.

 

L'escut, que va ser dissenyat per una de les jugadores d’avui, en concret per la Bàrbara G.(M-8).

 

Figueres el 28 de desembre del 2018. (Puig de les Basses).

 

EN JUAN RAMON M. S’ENDUU EL TORNEIG, SENSE PERDRE CAP PARTIDA, I SURT DE LA PRESÓ.

SOTSCAMPIÓ CASINE A. B. A UN PUNT i

TERCER MARCELO R. AMB ELS MATEIXOS PUNTS que el quart i el cinquè.

 

Avui, dia dels Sants Innocents, al Centre Penitenciari de Puig de les Basses s’ha jugat el Torneig de Nadal, on han participat gairebé una trentena d’interns, amb alguna alta i baixa de darrera hora, entre les altes la del Campió que fins a darrera hora no s’hi ha incorporat. El torneig estava reservat exclusivament a interns, ni gent de fora ni voluntaris (l’Albert, en Juli, en Marc i l’Elias, que varem arbitrar, i que varem tenir en tot moment el suport de l’educadora Mireia, sempre efectiva) el podíem jugar.

Des de les 15 hores i fins a les 19 hores han estat jugant, a ritme d’escacs actius (amb una aturadeta entre la ronda 3 i la 4, per fer una cigarreta) amb 30 interns convocats. De fet l’objectiu era triple: D’una banda passar-s’ho be jugant a escacs; en segon lloc, celebrar escaquísticament les festes nadalenques; i en tercer lloc, anar preparant la Lliga que començarà ben aviat, a mitjans gener. I cal anar posant a punt els jugadors i veure si podem captar més esportistes pels nostres equips, ja que enguany de Segona Provincial (on milita el primer equip de l’Atzucac), i donada la reestructuració aprovada a la Territorial, baixaran un munt d’equips i hem de mirar de salvar-nos. Cal tenir present que per la temporada 2019 tenim quatre baixes dels taulers capdavanters de l’any passat, dos per haver obtingut la llibertat, un per haver obtingut el tercer grau (i tots tres incorporats a clubs d’escacs on jugaran, esperem que amb molt d’èxit, la Lliga) i un que va ser traslladat a un altre Centre, per tant, sembla ser que, amb aquestes quatre baixes, patirem per salvar la categoria.

 

Foto Elias.   La darrera jugada, sempre es aquesta.

 

Per nosaltres (els voluntaris, les educadores i el conjunt dels responsables del Centre, i estem segurs que la Conselleria i pel conjunt de la Societat) ho considerem un èxit que els interns que es formen en els escacs a Puig de les Basses, acabin integrant-se als nostres clubs d’escacs, que esdevé una xarxa social de suport i acollida prou rellevant, i donat que entenem que el més dificultós rau en la reinserció post internament, opinem que aquesta incorporació resulta una fita extremadament important per a la efectiva reinserció.

El torneig es va disputar a set rondes, va gaudir d’un protagonista de primer paper, en la figura del campió: Juan Ramon M. que va vèncer en totes les partides (6 punts), i que, com deia al encapçalament, a mig torneig, se li va comunicar que podia sortir en llibertat, es va acomiadar de tots i va marxar. Però a la poca estona, va tornar i va dir que volia acabar el torneig i que marxaria després (això li va fer perdre un punt respecte dels rivals, doncs no va jugar una ronda). El fet, com deia abans, ens va deixar a alguns perplexes. I, al nostre criteri, posa de manifest lo important que pot ser els escacs pels interns.

 

Foto: Elias.   Escacs a Puig de les Basses.

 

Casine A. B. va perdre només amb el campió, fet que li va proporcionar el segon lloc, (empatat a punts) i que s’incorporarà al nostre club, per ajudar-nos en la lluita per mantenir la categoria del primer equip.

Marcelo R. (jugador nostre ja de l’any passat) va quedar tercer,empatat amb el quart i cinquè, però amb millor desempat.

El quart lloc va ser per Edmon S. seguit, amb els mateixos punts que Pablo M. que en va ser cinquè.

Gràcies a l’efectivitat i rapidesa de la Mireia, al mateix acte, i en concloure la darrera partida, es varem imprimir i entregar per als cinc primers diplomes acreditatius dels resultats obtinguts.

Cal dir que va ser molt emotiu veure com la resta d’interns i tots els que hi érem, aplaudien als guardonats, on algun es va emocionar... suposo que no estan acostumats a que la gent els reconegui els seus mèrits, que en aquest torneig, os puc garantir, que van ser molt merescuts (ningú regala res en escacs). I ens va omplir d’emoció, joia i satisfacció, a tots els assistents, i que va posar en més valor encara el torneig.

 

El nostre escut, que va ser dissenyat per una de les jugadores d’avui, en concret per la Bàrbara G.(M-8).

 

La resta de la classificació va ser (s’identifica el mòdul per no haver de posar el cognom):

6è.- Josep R. (M-5)               4 pts.

7è.- Agustín V. ( (M-5)        4 pts.

8è.- Francesc M (M-5)          3 pts.

9è.- Jordi S.                            3 pts.

10ena.- Jaccoba H. (M-8)      3 pts.

11è.- Serafin B (M-5)                        3 pts.

12ena.- Camila O. (M-8)       3 pts.

13è.- Rafael H. (M-2)           2 pts.

14è.- Òscar G (M-3)              2 pts.

....

 

Els 12 primers classificats formaran part dels nostres equips de cara a la propera temporada, excepte el campió que, donat el fet de sortir en llibertat no podrà jugar amb nosaltres i que, entusiasmat, i seguint el nostre consell, crec que ja està cercant un club on jugar....

A la cloenda, com deia abans, es varen repartir el cinc diplomes als cinc primers classificats, donat que d’alguns jugadors no teníem autorització per fer fotos, no hem fet aportat fotos de cap, però aprofito per incorporar-ne alguna de dies anteriors, totes elles fetes a Puig de les Basses.

A la fi, aplaudiments per a tots, i acomiadaments fins l’any proper. Una bona manera d’acabar la nostra tasca per aquest 2018.

 

Foto feta per Elias a Puig de les Basses: L’emoció dels escacs.

 

Aprofito per desitjar-vos a tots un 2019 ple de felicitat, salut i el desig de que afrontem els reptes que de ben segur ens portarà el proper any, amb l’esforç i la tenacitat que tots hem de saber posar, i que els escacs ens ensenya d’una forma peculiar i singular ... divertint-nos i gaudint... sempre en companyia.

Ja la propera crònica serà la del dia 20 de gener del 2019 amb la primera ronda de la Lliga Catalana d’Escacs, on el nostre equip A s’enfrontarà al recent ascendit Fornells (que a sobre s’ha reforçat molt), i on el segon equip de l’Atzucac se les veurà amb el Vilobí B, equip que comandat per seu President, el senyor Felip Mató, és sempre perillós.

 

Us mantindré informats,

Gràcies.                                             

Elias Muratet.

Cercador

Galeria Flickr