El dissabte dia 9 de febrer es va disputar la quarta ronda de la Lliga Catalana 2019 en la categoria de Divisió d'Honor.

Els resultats es mostren a continuació:

Grup I

Al Grup I destaca la victòria a domicili dels dos primers de la classificació, el Mollet i el Colón Sabadell Chessy, davant del Figueres i el Lleida respectivament. Els altres dos resultats van ser victòries locals, incloent-hi el matx de retransmissió entre el Gerunda i el Sant Andreu, que va ser molt emocionant i es va decidir per només 1 punt de diferència, i en el que només es van veure unes taules. Les partides més meritòries per la diferència d'ELO existent entre els jugadors van ser les guanyades pels locals Rasen Medina i Guillem Salagran. El Foment Martinenc per la seva part va vèncer l'Escola d'Escacs Salou, de forma que es comencen a definir els equips que lluitaran pel títol i els que lluitaran per no baixar. En concret hi ha un quàdruple empat a 1 punt entre el Figueres, el Lleida, el Sant Andreu i el Salou, que veuen que l'equip que ocupa el quart lloc que dóna la salvació automàtica i l'accés el play-off pel títol, ja té 2,5 punts.

El Gerunda - Sant Andreu va ser un dels dos matxs de retransmissió

Grup II

Al Grup II també es comencen a veure diferències prou importants entre el quart i el cinquè classificats, de manera que es van definint els equips que optaran a tot i els que hauran de jugar-se la permanència a Divisió d'Honor. En aquest sentit va ser la clau la victòria del Sant Josep de Badalona a casa del Tres peons per un ajustat 4 a 6, que li dóna un avantatge d'un punt sencer sobre el cinquè classificat, que justament és l'equip del barri de Gràcia. El Tres Peons, tot i portar 10 dels seus 13 millors jugadors segons l'ordre de forces, està notant molt aquest any les baixes dels Cruz, però alhora promociona els jugadors de la pedrera i l'experiència d'aquest any de ben segur que resultarà positiva si més no a mig termini.

A la part alta de la classificació destaca la victòria a domicili de l'Escola d'Escacs de Barcelona sobre el Cerdanyola del Vallès, en el que va ser el matx escollit per la Federació per ser retransmès en directe, així com l'empat entre el Barcelona i el Barberà, dos dels equips punters aquest any. Per últim, l'Andorra va aconseguir la seva primera victòria derrotant a un Olot que es queda amb un punt i mig.

Cerdanyola - Escola d'Escacs de BCN

Recordeu que es poden consultar els resultats de totes les categories al portal de la Lliga.

També podeu veure en directe i repassar partides anteriors als següents enllaços:

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chess24: https://bit.ly/2FOXg60

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Web FCE: https://bit.ly/2U1pHkd

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chesscom: bit.ly/2Mh0pvB

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbase: https://bit.ly/2FBOKaf

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbomb: bit.ly/2Dj8mxv

Dissabte vinent, la cinquena jornada com sempre a les 16:30h.