CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Open Internacional "Ciutat de Barcelona"

 Del 27 de setembre al 5 d'Octubre de 2019

Espai Bota de la Fabra i Coats, c/Sant Adrià 20, Barcelona

Bases català en pdf

Bases castellano en pdf

Rules in english pdf

Inscrits/players

XVI Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs

Pàgina web Circuit Català

Properament

VII Open Internacional Vila de Platja d'Aro (Del 24 de juny a l'1 de juliol)

XLII Open Internacional de Barberà (Del 4 al 12 de juliol)

 

Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques categories sub-14 i sub-16

Del 22 al 25 de juny se celebra el campionat a Pamplona (Navarra)

Partides en directe Sub-16

Partides en directe Sub-14 

Informació Sub-16

Informació sub-14

Galeria de fotos

 

El passat dissabte dia 9 de març es va disputar la vuitena ronda de la Lliga Catalana 2019 en la categoria de Divisió d'Honor.

Els resultats es mostren a continuació:

Aquesta ronda va ser de descans per als equips que lluitaran pel títol, ja que en el seu cas es disputen uns play-offs i no pas una lligueta. Per tant només es van disputar 4 matxs, tots ells en l'anomenat Grup B que serà on es decideixin els 3 equips que baixen de categoria.

El resultat més ampli es va produir en el Lleida-Cerdanyola del Vallès, que va acabar 2-8, deixant als lleidatans en una difícil darrera posició a 1 punt de la salvació. El Cerdanyola en canvi se situa tercer provisionalment.

L'altra victòria de la jornada la va aconseguir el Sant Andreu davant de l'Andorra, per 6,5 a 3,5. Els altres dos encontres, que van ser els retransmesos en directe, van acabar en empat, fet que fa pensar que aquest grup serà molt igualat fins a final de temporada.

A continuació mostrem algunes de les posicions interessants que es van produir:

En la partida del diagrama anterior, Arne Moll del Tres Peons va obrir amb 1.b3 i a la jugada 15 el Mestre Internacional i excampió absolut de Catalunya Antoni Torrecillas, del Foment Martinenc, va sorprendre amb g5?. A partir d'aquí l'atac al rei negre és interessant de veure, ja que seguint les indicacions del mòdul podem observar com es cometen errors també a aquests alts nivells. Podeu seguir la continuació al següent enllaç: https://bit.ly/2J4OHqg

Aquesta partida també correspon al matx Foment-Tres Peons. És interessant veure com els dos jugadors s'equivoquen en la batalla tàctica, tot i que un més que l'altre, és clar. Primer en Jordi Chalmeta (Foment) amb negres, prenent a e5 amb dama, i després en Llibert Céspedes (Tres Peons) amb blanques, en la continuació. De fet al cap de poques jugades el blanc va haver d'abandonar, després de la magnífica Axh3 per part del jugador local. Podeu recuperar la partida aquí: https://bit.ly/2F5SCyV. Creieu que haguéssiu vist les jugades que proposa el mòdul?. Sense dubte en podeu treure conclusions útils per a les vostres partides.

La seu del Foment Martinenc va acollir un dels dos matxs de retransmissió.

 Així queda la classificació:

Altres Categories

Al Grup I de Primera Divisió el Valls és primer amb un punt d'avantatge sobre el Sant Cugat a falta d'una jornada mentre que al Grup II l'Ateneu Colón també és primer amb un punt d'avantatge sobre el Catalunya. D'entre aquests quatre equips sortiran els tres que pugin a Divisió d'Honor, ja que els tercers classificats ja no poden aspirar a disputar ni l'ascens directe ni la promoció d'ascens.

Pel que fa a la Segona Divisió els líders dels quatre grups són el Banyoles, el Barcelona B, el Foment B (ja ascendit) i el Reus Deportiu.

 

Recordeu que es poden consultar els resultats de totes les categories al portal de la Lliga.

També podeu veure en directe i repassar partides anteriors als següents enllaços:

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chess24: https://bit.ly/2EUj1Qf

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Web FCE: https://bit.ly/2U1pHkd

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chesscom: bit.ly/2Mh0pvB

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbase: https://bit.ly/2FBOKaf

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbomb: bit.ly/2Dj8mxv

Dissabte vinent, la novena jornada com sempre a les 16:30h. Especial atenció als quarts de final pel títol a Divisió d'honor, amb els enfrontaments Mollet - Sant Josep de Badalona, Colón Sabadell Chessy - Barcelona, Barberà - Escola d'Escacs Salou i Escola d'Escacs de Barcelona - Gerunda.

Cercador

Galeria Flickr