CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

El passat dissabte dia 23 de març va tenir lloc la desena jornada de la Lliga Catalana 2019 en la categoria de Divisió d'Honor. Destaca la disputa de les semifinals del play-off pel títol.

Els resultats es mostren a continuació:

Semifinals pel títol

Ja tenim finalistes a la Divisió d'Honor de la Lliga Catalana 2019. L'actual campió, el Colón Sabadell Chessy, va imposar-se per 3,5 a 6,5 a una Escola d'Escacs de Barcelona que partia amb clares aspiracions al títol. De fet aquests dos equips van ser els dos primers classificats la temporada passada, dada que donava un interès extra al duel. Destacar que només es van produir unes taules, entre Magem i Asís, mentre que la resta de partides es van acabar desnivellant del tot. Una de les que va guanyar l'equip visitant va ser la següent:

Després de Ac8 les negres estan perdudes. Si vols pensa un segon i intenta trobar la continuació guanyadora de les blanques. Sinó ja te la diem: De3. Amb aquesta maniobra, si les negres intenten salvar la torre amb Te8 llavors ve Ag5 i la posterior Cf6.

Peralta-Agrest i Magem-Asís van ser els dos primers taulers del matx

 

A l'altra semifinal el Barberà va assegurar-se millorar la tercera posició aconseguida l'any passat, mentre el Sant Josep de Badalona, tot i la derrota, també millorarà el seu sisè lloc del 2018. En aquest matx també es va donar un 3,5 a 6,5. Val a dir que els duels individuals es presentaven força desnivellats en general, especialment als darrers taulers, com a mínim pel que fa a l'ELO particular, fet que parla molt bé del nivell de resistència ofert per l'equip badaloní. Una de les partides més interessants va ser la següent:

Es tracta d'una posició força complexa d'analitzar. Us animem a fer-ho per veure si sou capaços de guanyar amb torre i alfil contra dama - i dos peons de més -. Podeu fer-ho al següent enllaç: https://bit.ly/2HSBazR 

Sant Josep de Badalona-Barberà, també va ser retransmès en directe

 

Del cinquè al vuitè lloc

Els quatre equips que van quedar eliminats als quarts de final lluiten ara per la cinquena posició. En concret el Mollet i el Barcelona són els candidats finals a aquesta posició, després de guanyar a l'Escola d'Escacs Salou i al Gerunda respectivament.

 

Final Grup B

La lluita pel descens està realment igualada. A falta de la darrera jornada les tres places del descens estan ocupades per l'Andorra amb 2,5 punts i per l'Olot i el Lleida amb 2 punts. La cinquena posició, que dóna accés a la salvació, està ocupada per un Tres Peons que té 3 punts. Per la seva banda el Foment, el Figueres, el Cerdanyola i el Sant Andreu ja s'han salvat i continuaran un any més a Divisió d'Honor. La classificació completa a continuació: 

 

Recordeu que es poden consultar els resultats i classificacions de totes les categories al portal de la Lliga.

També podeu veure en directe i repassar partides anteriors als següents enllaços:

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chess24: https://bit.ly/2EUj1Qf

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Web FCE: https://bit.ly/2U1pHkd

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chesscom: bit.ly/2Mh0pvB

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbase: https://bit.ly/2FBOKaf

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbomb: bit.ly/2Dj8mxv

 

Dissabte vinent, la gran jornada final com sempre a les 16:30h, amb seu única des de l'hotel Icària de Barcelona.