El Gran Mestre xilé Rodrigo Vasquez (SCC Sabadell)  va ser el guanyador del Memorial David Garcia Ilundain 2017.  Només va cedir unes taules i va finalitzar amb 7,5 punts dels 8 possibles.  La segona posició va ser per Miguel Muñoz (Sant Andreu)  que va empatar a 6,5 punts amb Filemón Cruz (Tres Peons), que va obtenir la tercera posició. Excel·lent l’actuació del jove Alejandro Saez del  Club Catalunya que també va aconseguir 6,5 punts i va guanyar el seu tram d’elo.  També van ser campions del seu tram d’elo, Pol Brunet (La Lira), 5,5 punts,  Gabriel Ruiz (Canet), 5,5 punts, Ramon Cobo (Comtal) 5 punts, Carles Martin (Pallejà), millor sub-14, Aleix Mirò  (Paretana), 5 punts i Victor Moreno  (Tres Peons) amb 4,5 punts.

L’organització va ser impecable, a càrrec del  Club Catalunya amb David Vigo i Jordi Morcillo al capdavant. Els àrbitres encapçalats per Jaume Gallart, auxiliat per Josep Pellús i Andrés Navarro, no van tenir cap problema destacable i van complir els horaris de manera puntual.

Lamentar la baixa participació de només 62 jugadors, que ens fa agafar el repte de redefinir el torneig per aconseguir un major volum de jugadors com en edicions anteriors.