FASES PRÈVIES BAIX LLOBREGAT CAMPIONAT D’EDATS 2024,

QUARTA I DARRERA JORNADA, SANT BOI, 10/02/2024

Avui dissabte 1o de febrer, tota la comunitat dels escacs base del Baix Llobregat ens hem desplaçat a viure el desenllaç del millor torneig d’escacs base que se celebra al Baix Llobregat.

A títol anecdòtic, cal comentar que no va ser l’únic acte de la comarca. Els responsables dels escacs base dels clubs del Baix Llobregat ens hem acostumat a la continua absència a les nostres competicions dels representants d’escacs base de la Federació Catalana, però el que no ens havia passat mai és que la pròpia Federació ens contraprogramés el mateix i a la mateixa comarca amb un acte de tecnificació d’escacs base com el que s’ha produït avui mateix a Martorell. Des del Baix Llobregat celebrem que després de molts anys la Federació organitzi i estengui a més esportistes les sessions de tecnificació dels petits; també celebrem i donem suport a actes com la Trobada pel Pla d’Igualtat que també s’ha celebrat avui a la mateixa hora a la seu de la Federació. Malgrat tot, des del Baix Llobregat també demanem que en el futur s’intentin organitzar els actes perquè no ens trepitgem els us als altres, ja que la suma coordinada de tots els actors en la difusió i promoció dels actes permet arribar a més destinataris. Com diu el lema del nostre esport “GENS UNA SUMUS”.

Bé, el fet important és que els millors esportistes de base del Baix Llobregat s’han donat cita a Can Massallera, un recinte enorme, testimoni de la presència històrica del textil a Sant Boi del Llobregat al segle passat, i avui en dia seu d’acollida d’un gran nombre d’entitats que formen el teixit associatiu d’aquesta ciutat.

I una d’aquestes entitats, els nostres amics del Club d’Escacs Molí Nou Ciutat Cooperativa, han estat els encarregats d’organitzar la jornada, fent com de costum una feina excel·lent per arranjar l’espai del teatre per a la disputa del torneig. L’espai és confortable, lluny del fred exterior que es deixava notar al carrer, i amb un escenari ideal perquè acompanyants i esportistes segueixin còmodament l’entrega de trofeus i medalles.


Read more ...

Ha mort el jugador del Sant Andreu, C.E. Fulgenci Tacon Berrocal (1959-2024). Des del club ens han fet arribar aquest escrit que publiquem.

El sepeli serà el dia 15 de gener de 2024 a partir de les 18:30 hores i l'enterrament el dia 16 de gener de 2024 a les 15:00 hores.

Des de la Federació Catalana d’Escacs volem donar el condol a la família, club i amics. Descansi en pau.

El dia 7 de gener es va fer l'enterrament del Pere Camps i Galceran, president durant molts anys del C.E. Molins de Rei, a l'església Sant Miquel de la mateixa localitat. En el 2016 se li va entregar el màxim guardó de la Secció d'escacs del Molins de Rei per la seva trajectòria dins de l'entitat.

Des de la Federació Catalana d'Escacs volem donar el condol als familiars i membres del club.

ALS CLUBS QUE HAN DE PRESENTAR EQUIPS PER JUGAR CONTRA EL CENTRE DE QUATRE CAMINS. 

L'equip de MABEPA juga en el seu local del centre penitenciari, Carretera del Masnou a Granollers, PQ 13,425

Els clubs que hagin de jugar contra el MABEPA han d'enviar per correu electrònic l'arxiu excel d'autorització d'entrada (teniu l'enllaç al peu d'aquest document) amb les dades de les persones del club que han d’entrar al centre. S'ha de fer arribar al correu de la Federació ( federacio@escacs.cat ) dues setmanes abans (dos dilluns abans de la ronda) amb les següents dades:

  • nom i cognoms
  • DNI
  • data de naixement

Per poder entrar-hi el dia de la ronda s'ha d'arribar uns 15 minuts abans al Centre per poder passar el control. A més, les persones que accedeixin han de portar el DNI, passaport o altre document oficial que serveixi per identificar-los. S'aconsella posar més noms d'assistents (esportistes i acomapnyants) en el llistat per si hi ha alguna baixa de darrera hora, ja que per temes de burocràcia no s'acceptarà cap canvi un cop enviat el llistat.

Per protocol del propi centre, els menors no poden accedir al Centre penitenciari.

No es pot accedir al Centre amb telèfons mòbils.

AUTORITZACIÓ D'ENTRADA

El passat diumenge va finalitzar una nova edició del Campionat Absolut de la Territorial de Barcelona. El MF Ferran Cervelló (Peona i Peó) es va proclamar campió del Campionat Absolut de la Territorial de Barcelona amb 7 punts de 8 partides, liderant el torneig amb comoditat i a falta d'una partida ja era campió. Va obtenir el subcampionat el MI Lluís Maria Perpinyà (Colon Sabadell) amb 6,5 punts i després de vèncer a la darrera ronda al campió. Completà el podi l'Adrián Jiménez Ruano (Colon Sabadell) amb 6 punts i per millor desempat amb altres tres jugadors: CM Daniel Salinas, IM Arturo Vidarte i IM Julio Antonio Hernando. En total hi varen participar 63 esportistes.

 Ferran Cervelló (Peona i Peó) i Josep Maria Perpinyà (Colon Sabadell), d'esquerra a dreta


 

A més del grup absolut, es varen jugar tres grups B repartits a la comarca del Barcelonès, a Llinars i a Vilanova i la Geltrú, que varen tenir una acceptable participació: 76 al Barcelonès, 25 a Llinars i 30 a Vilanova i la Geltrú.


Pel que fa als resultats, en el grup de la comarca del Barcelonès, hi va haver empat al primer lloc que després del desempat, en Sergi Villa (Peona i Peó) es va proclamar campió amb 6,5 punts. Varen completar el podi, en segon lloc, també amb 6,5 punts l'Alfonso Gisbert (Arenys de Munt) i, en tercer lloc, en Luis Pérez (Torreblanca).


En el grup de Llinars, el campió va ser el jove jugador del Llinars Arnau Sánchez que va finalitzar primer a la classificació amb 6,5 punts. A mig punt del campió, en segon lloc, es va situar en Roc Boix (Llinars) i, en tercer lloc, amb 5,5 punts en David Muñoz (Penya Mollet XXI).

 

Podi guanyador del grup de Llinars amb el campió Arnau Sánchez al centre.

I per últim, el campió del grup de Vilanova i la Geltrú va ser l'Enric Masferrer en solitari amb 7 punts. En segona posició es va situar en Jevgenijs Spruzs amb 6 punts, els mateixos punts que el tercer classificat, l'Ivan Marina. Els tres jugadors del podi són companys del Gran Penya Vilanova.

Després de tres diumenges, on s'han jugat sis partides (dobles ronda per dia) a les instal·lacions de Fabra i Coats (seu de la Federació Catalana d'Escacs), ha finalitzat el Campionat Territorial de Promoció de Barcelona de la temporada 2023. En total hi han participat més de 120 esportistes que han competit en les categories sub8, sub10, sub12 i sub14.

 

Read more ...

Josefa Milagros García Carrión (Barcelona, 1952)

Tot va començar l'any 1987, quan Francesc Jorba, un professor de l'escola Voramar, va engegar l'activitat extraescolar d'escacs i em van aconsellar d'apuntar-hi al meu fill, el Raül Arza i posteriorment al meu altre fill Marc. A l'escola vaig començar a acompanyar a tots els nens/es a les competicions escolars alhora que feia de delegada. Durant aquest període vaig tenir l'honor de coincidir amb Jordi Moreno, Pepo Viñas i Miquel Fernández Díaz, qui foren els diferents entrenadors de l'Escola.

L'any 1988, després de jugar el Raül juntament amb altres nens de l'Escola Voramar el campionat de ràpides de l'Ateneu Colon de la Festa Major, on només hi havia adults, el president Joan Lorda (D.E.P.) un cop finalitzat l'esdeveniment, ens va proposar fer un equip de nens per jugar la Lliga Catalana i a mi de fer de delegada d'Escacs Base del Club. Durant aquests 35 anys he acompanyat i vist créixer les diverses generacions d'escaquistes del Colon, gaudint dels seus nombrosos èxits esportius.

TASQUES i CÀRRECS DINS L'ATENEU COLÓN:

Del 1988 fins a l'actualitat (35 anys) Delegada d'Escacs Base del Club.

Del 2004 fins al 2014 Secretària de l'Entitat

Del 2001 al 2013 Coorganitzadora de l'Obert Internacional Vila del Poblenou, amb participacions de 150-200 inscrits.

Del 2006 al 2012 Coorganitzadora de l'Obert Ateneu Colon

Des del 2014:

  • Tresorera del Club
  • Delegada d'Escacs Base del Club
  • Encarregada de la comunicació tant interna com externa.
  • Coordinació dels equips a les competicions
  • Encarregada de la gestió i manteniment del local.

RECONEIXEMENTS I PREMIS

1996 Reconeixement dels seus esforços / Departament Escolar / F.C.E.

2008 Per la seva tasca amb el Club / ATENEU COLON - Escacs

2014 Reconeixement al TREBALL / Premi SABA / Jordi Sabater Comas