Organitzat per Àlex Mangues Rubia amb el suport i la col·laboració del Club Escacs Ateneu Colon i les empreses de material d’escacs Escac i Mat  i Ajedrez21.

Es jugarà un torneig arena classificatori de durada 1 hora i 20 minuts. Els 16 primers d'aquest torneig passaran a la fase final que tindrà l'estructura de vuitens, quarts, semifinals i final.

  • Torneig Classificatori: 1 de juliol de 2024 de 18:10 a 19:30h
  • Fase Final: 2 de juliol de 2024 de 18:00 a 20:00h

Per a més detall consultar les bases.

El dia 14 de maig a la tarda es va organitzar el 9è torneig d'escacs de la Festa Major de Bon Pastor.

Amb la participació de la gent del barri interessada que es va apropar a la Biblioteca de Bon Pastor es va poder organitzar aquest torneig de Festa Major amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Escacs. La Biblioteca i la sala on es va disputar és un bon espai per poder practicar l'esport dels escacs.

Moltes gràcies a tots i totes per la participació que ja fa 9 anys que es disputa en el nostre barri.

Perquè tots els nens i nenes hospitalitzats puguin rebre al Drac Artcai i obtinguin un obsequi, s'organitza un circuit de tornejos d'escacs tant per a federats com no i per a totes les edats. El proper torneig del Circuit és a Cervelló el 2 de juny al matí. Per a consultar les bases, cliqueu aquí.

 Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com

Dissabte 6 d'abril al Reial Cercle Artístic de Barcelona va tenir lloc una sessió de partides simultànies d'escacs a càrrec d'Elisabet Riera, actual campiona de Catalunya femenina. 


Organitzat per la secció d'esports del Cercle, i amb assistència del president de l'entitat, Josep Feliz Bentz, i el vicepresident Jordi Rollán, més de quinze socis van poder gaudir d'un matí d'escacs amb la campiona de Catalunya.

Un dels vicepresidents de la Federació Catalana d'Escacs, va acompanyar l'Elisabet Riera i va dirigir unes paraules d'agraïment als assistents en nom de la Junta directiva, destacant la importància de visibilitzar els escacs en general, i els escacs femenins en particular. També l'Elisabet va parlar de les bondats dels escacs i reivindicant la participació i visibilització de les dones als escacs.

Agrair al Reial Cercle Artístic la seva iniciativa i sensibilitat vers els escacs, res estrany en una institució amb més de 141 anys d'història i amb una vinculació molt estreta amb la vida cultural, social i artística de la ciutat de Barcelona.


Ramón Caro

FINAL CALCULÍN D’OR 2023

27 clubs d’arreu de Catalunya, des de Terres d’Ebre, fins el Pirineu i passant per terres gironines, sobre 46 participants classificats, han participat en les quatre categories de la Final Calculín d’Or que s’ha celebrat a Llinars del Vallès, el cap de setmana del 10 i 11 de juny: Berguedà, Arenys de munt, Vall del Tenes, Mollet, Montmeló, Granollers-Canovelles, Llinars, Sant Adrià, Vilafranca, Valls, Ateneu Colon, Sant Cugat, Colon Sabadell Chessy, Gerunda, Cerdanyola Mataró, Masnou, Mollerusa, Amposta, Gran Penya Vilanova, Peón Negro, Tres Peons, Castellar, Catalonia-Joviat, Sitges, Rubinenca, Les Franqueses i Sant Joan Despí.

Provenien de les fases prèvies que es van jugar entre abril i maig a les seus del Calculín VERD (Sabadell), Calculín BLAU (Vilafranca del Panadès-Vilanova i la Geltrú) i Calculín GROC (Llinars del Vallès), i en aquesta X Edició han participat 183 joves provinents de 43 clubs diferents.

Els campions Calculín d’Or de cada categoria han estat: Magí Belvis del Sant Joan Despí, a la Categoria Off, Luca Badia del Tres Peons a sub12, Lluc Guiu de la Gran Penya Vilanova a sub10 i Daniel Cuenca del Valls a sub8.

Les classificacions de tots els participants les podeu trobar a l’ENLLAÇ,

I les fotografies aquí.

Felicitats a totes i a tots els participants, i als acompanyants i famílies implicades!!

L'Escacs Comtal Club celebra el seu 100 aniversari i dintre del marc d'activitats amb motiu del centenari, es va dur a terme una exhibició de partides simultànies conduïda pel Gran Mestre Miguel Illescas. Un esdeveniment que ens feia especial il·lusió perquè ell va començar a jugar en el nostre estimat club.


Miguel Illescas pensant una jugada a les simultànies

Read more ...

Aquest dissabte es va disputar, a la pista de l’Escorxador de Súria, el Torneig dels 75 anys del Club d’Escacs Súria i de l’Escacs Catalonia-Joviat. Els clubs surienc i manresà van celebrar amb aquest acte conjunt la seva llarga trajectòria en el món dels escacs catalans.

Els 117 participants, la majoria de clubs del Bages, el Berguedà i el Solsonès, es van dividir en tres grups formats segons les edats i experiència dels jugadors i jugadores per disputar les set rondes de set minuts amb tres segons d’increment.

Read more ...
Page 1 of 2