Leontxo García, reconegut periodista especialitzat en escacs, ha publicat un article on parla dels escacs com a eina educativa i integradora. L’ha escrit basant-se en una experiència duta a terme fa pocs dies, en la qual va acompanyar una delegació de la Federació d’Escacs del Kazakhstan a Catalunya per conèixer de primera mà el programa Escacs a l’escola. L’ha titulat «Educar para la vida con el ajedrez». Us el recomanem: AQUÍ

Read more ...

El passat 1 de juny es va celebrar la trobada final de totes les escoles participants en el programa Els Escacs fan per tu. Aquest programa, impulsat per l'Institut Barcelona Esports de l'Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana d'Escacs, consisteix a portar els Escacs a l'escola dins l'horari lectiu amb l'objectiu que l'alumnat de 4rt i 5è de Primària aprofiti les qualitats pedagògiques del joc per a aprendre a pensar. Enguany han participat en el programa 32 escoles i més de 1900 alumnes.

Vista previa de la sala de joc

A la trobada final, realitzada al Pavelló de la Mar Bella, varen participar gairebé totes les escoles inscrites. Dividits en dos torns les nenes i nens varen tenir l'oportunitat de fer diverses partides contra alumnes d'altres escoles per tal de consolidar els aprenentatges fets durant el curs, passar una bona estona fent moure les neurones i poder establir coneixença i amistat amb altres nois i noies de la ciutat de Barcelona."

 

Nova oferta formativa del segon quadrimestre pel professorat de primària i secundària.

Aquest mes de gener s’han publicat nous cursos de formació per al professorat corresponents al programa Escacs a l’escola. Aquests cursos els podeu consultar en el següent enllaç: oferta formativa.

Els cursos són gratuïts per als docents i les inscripcions es poden dur a terme del 7 al 17 de gener. A l’anterior enllaç trobareu tota la informació de les diferents modalitats de cursos, així com els formularis d’inscripció.

Demà, dissabte 8 d’octubre, es durà a terme la IX Jornada Escacs i Educació. Educació Infantil, Primària i Secundària a la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG de Girona.

És una activitat adreçada a les persones interessades en els escacs educatius i en especial a tots els docents del programa "Escacs a l'escola".

Dissabte 8 d'octubre parlarem del programa Escacs a l'escola al Global Chess Festival (GCF), el qual se celebrarà a Hongria i aplegarà activitats escaquístiques d’índole diversa. 

A partir de les 12:15h començarà l’espai Educational Chess Summit, un espai de xerrades i debats dedicats als escacs i l'educació, on hi participen docents i experts de tot el món. Aquest espai es podrà seguir on-line des d'arreu del món. Es pot seguir clicant a l'ENLLAÇ.

En aquest espai del GCF, moderat i conduit pel periodista Leontxo García, hi participaran experts en el tema d’arreu del món com Jerry Nash, Jesper Bergmark Hall, Anastasia Sorokina o Adriana Salazar, entre d'altres. 

També hi participaran persones de rellevància dins l'àmbit escaquístic, com Judit Polgar (organitzadora del Global Chess Festival), Dana Reizniece-Ozola i Zurab Azmaiparashvili.

Podeu consultar el programa complet, amb les explicacions de cada programa i el currículum dels ponents, al següent ENLLAÇ

L'enllaç al web del GCF (general): https://www.globalchessfestival.com/gcf-2022/programs-202

 

Les va organitzar el Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet.

El divendres 10 de juny de 2022 a Santa Coloma de Gramenet, es va celebrar la III Jornada d’Escacs a l’Escola al Complex esportiu Prat de la Riba.

Van participar 230 alumnes de Cice Superior de les següents escoles:

ESC Antoni Gaudí

ESC Primavera

ESC   Santa Coloma

C Fuster

Va ser una magnífica jornada compartint escacs amb alumnat de diversos centres.

Amb col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Consell Esportiu del Barcelonès Nord.

Jornada d'Escacs i Educació

21 de maig - Vila-seca (Escola Sant Bernat Calvó)

El dia 21 de maig es durà a terme una Jornada d'Escacs i Educació per celebrar el 10è aniversari del programa Escacs a l'escola.
El programa d'activitats està obert a totes aquelles persones que estiguin interessades en el tema, i les activitats seran gratuïtes. 
Està previst que des de les 10 del matí fins les 17:30h es duguin a terme diferents xerrades, tallers i presentacions de materials per a docents i monitors, així com també es preveu un espai de joc lliure amb diverses activitats adreçat al públic infantil.
Animeu-vos a participar-hi!
 

El proper dimecres, dia 1 de desembre, tindrà lloc a les 19:00 hores una nova sessió online sobre experiències en Escacs Educatius des de l’Observatori d’Escacs i Educació de la Universitat de Girona.

La Jornada es podrà seguir a través dels enllaços següents:

Youtube

Facebook

Entrant directament al web de l’Observatori

Reportatge del Diari Ara Terres de Lleida del dia 27 de gener del 2021 "La desigualtat de gènere, en escac".

Us deixem l'enllaç perquè ho pogueu llegir.