El Campionat de Veterans de Tarragona s’ha estat celebrant durant 8 rondes al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils. La competició s’ha jugat en un únic grup per a les categories de +50 (més de 50 anys) i +65 (més de 65 anys). Les partides s’han estat jugant els divendres entre els dies 10 de març i 5 de maig. En total hi ha participat 45 esportistes dels quals 28 de la categoria +65 i 17 de la categoria +50.

El campió del torneig i millor +50 ha estat l’Enric Saldana (Saluris) amb 6,5 punts, els mateixos punts que en José R. Rodríguez (Saluaris) que ha estat segon millor classificat +50. Tancat el podi de la categoria +50 l’Antonio Romero amb 5,5 punts i quart a la classificació general.

Pel que fa a la categoria, el campió +65 ha estat en Xavier Revilla (Torredembarra) amb 6 punts i tercer a la classificació general. Com a subcampió de +65 fou l’Enric Regue (Reus Deportiu) amb 5 punts i sisè a la classificació general. Finalment, en tercera posició i 11è a la classificació general en Jaime José Dosaiguas (Torredembarra).

Els millor classificats de cada categoria d’edat són convidats per a jugar a la Final del Campionat de Catalunya de Veterans que tindrà lloc a Malgrat de Mar entre els dies 14 i 21 de maig.

La Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats de la Territorial de Tarragona ha finalitzat amb nous campions. La prova s'ha estat jugant en tres dissabtes, a doble ronda per setmana, del 4 de març al 18 de març. La competició de la Territorial de Tarragona sub14 i sub16 s'ha disputat a Salou les tres jornades.
 
A la categoria Sub14, en Nil Tortajada (Cerap Riudoms) ha estat el campió invicte amb 5,5 punts de 6 partides jugades. Completen el podi la Júlia Miró (Amposta) amb 5 punts i en tercer lloc l'Alexander Carlo Reimer (Lira Vendrellenca) amb 4,5 punts. En total hi han participat en aquesta categoria 26 esportistes.
 
Pel que fa a la categoria Sub16, hi ha hagut emoció fins al final on el campió i la resta de podi s'ha decidit pels desempats. Així, l'Alexander Domene (Salauris) ha estat campió amb 5 punts i per millor desempat, en segon lloc l'Unai Bergaretxe (Cerap Riudoms) i en tercer lloc en Ruben Vinuesa (Salauris) amb 4 punts i millor desempat. En aquesta categoria hi ha participat 20 esportistes.
 

 

 

A l'acta d'entrega de premis hi ha estat present el vice-president de la Federació Catalana d'Escacs en Ramon Chalmeta.

Els millors esportistes d'aquesta participaran a la Final del Campionat de Catalunya d'Edats que tindrà lloc a Cambrils per setmana santa.

La Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats del Camp de Tarragona ja té els nous campions de sub8, sub10, i sub12. La prova s'ha estat jugant en tres dissabtes, a doble ronda per setmana, del 4 de març al 18 de març. La competició d'escacs base de la zona nord de la Territorial de Tarragona s'ha disputat a Els Pallaresos (Tarragonès) les tres jornades.

Pel que fa esportivament, en Daniel Cuenca (Valls) ha estat el campió Sub8 amb un ple de 6 punts de sis possibles de forma invicte. Completen el podi en segon lloc amb 5 punts en Dídac Herreros (Vila-seca) i en tercer lloc per millor desempat en Pol Baiges (Vila-seca). En aquest grup hi han participat 25 esportistes.

A la categoria sub10, en David Ortega (Salauris) ha estat el campió invicte amb 6 punts de 6 partides jugades. El segueixen empatats en 5 punts l'Ocèane Clerc (Amposta) i l'Hugo Muñiz (Cambrils). En aquesta categoria hi han participat 48 esportistes.

Finalment, a la categoria sub12, en Pol Rovira (Lira Vendrellenca) ha estat el campió en solitari i invicte amb 5,5 punts de 6 jugades. Completen el podi empatats a 5 punts l'Andrei Karpukhin (Saluris) i Gonzalo Hijarrubia (Cerap Riudoms). En aquest grup hi ha participat 43 esportistes.

A l'acta d'entrega de premis, a més de les autoritats municipals també hi ha estat present el vice-president de la Federació Catalana d'Escacs en Ramon Chalmeta.

Els millors esportistes d'aquesta participaran a la Final del Campionat de Catalunya d'Edats que tindrà lloc a Cambrils per setmana santa.

La Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats de les Terres de l'Ebre ja té els nous campions de sub8, sub10, i sub12. La prova s'ha estat jugant en tres dissabtes, a doble ronda per setmana, del 4 de març al 18 de març. La competició d'escacs base ebrenca s'ha disputat en tres seus diferents: Tortosa, Amposta i Pinell de Brai. Estava previst que el Club Escacs Vinaròs (País Valencià) fos seu d'una de les jornades, però per incompatibilitats entre federacions no ha pogut ser.

Així, en Màxim Estrada (Gandesana) ha estat el campió Sub8 amb un ple de 6 punts de sis possibles, deixant a tots els seus rivals molt enrera. Completen el podi empatats en 4,5 punts, l'Alexia Alerany (Gandesana) i en Paul Llaó (Amposta). En aquest grup hi han participat 16 esportistes.

Pel que fa a la categoria sub10, domini de l'escola d'escacs base d'Amposta, i en concret de l'Andrés Pérez que ha estat campió indiscutible com a invicte amb 6 punts. completen el podi la Darina Massana (Amposta) amb 4,5 punts i en tercer lloc per millor desempat l'Aran Navarro (Tortosa). Han estat 30 els esportistes que han participat en aquesta categoria.

Finalment, a la categoria sub12 també hi ha hagut domini dels d'Amposta. I en Gerard Tallada (Amposta) ha estat el campió invicte amb 6 punts de sis. Completen el podi de sub12, en segon lloc en Josep Marsal (Amposta) amb 4,5 punts i en tercer lloc en Jon Pastor amb 4 punts i millor desempat que l'Abril Massana (Amposta). En aquest grup hi ha participat 17 esportistes.

Ara els millors esportistes d'aquesta participaran a la Final del Campionat de Catalunya d'Edats que tindrà lloc a Cambrils per setmana santa.