El dijous, 25 de juliol, d’11 a 12.30h es disputarà el I Torneig d’Escacs de Centres Penitenciaris en modalitat online. Participaran 3 presons: Quatre Camins, Centre Ponent i Lledoners.

Les partides es podran visualitzar a través de la plataforma Chess.com.

El dissabte 6 de juliol, el Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch ha acollit la final de la Lliga Catalana d'eSports, un esdeveniment molt esperat pels aficionats als escacs online. A les 10 del matí, vuit participants que s'havien classificat de dues prèvies han competit amb gran intensitat. Després d'unes partides emocionants, el Mestre Internacional Pere Garriga (Mollet) ha emergit com a campió, superant a la final a Juan Alber García (Olot).

El MI Pere Garriga (Mollet) sostenint el trofeu com a campió dels e-Sports 2024

Read more ...

El dissabte 6 de juliol, de les 10:00 a les 12:00 hores tindrà lloc la Final dels E-Sports de la UFEC Gaming Series. Els finalistes s’hauran de reunir al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, i tothom és convidat a veure-ho in situ amb entrada gratuïta. En finalitzar el torneig es donaran els premis.

Totes les partides es podran seguir per Lichess i també per retransmissió al Twitch de la Federació Catalana d’Escacs a càrrec d’en Marc Arnijas i en Néstor Pellicer.

Read more ...

En els dies 14 i 15 de juny, es van jugar les fases prèvies de la Lliga Catalana d'e-Sports 2024, el primer torneig va comptar amb 47 participants amb un nivell molt alt amb 4 MI, 5 FM, 1 CM i 6 MC i la segona prova amb 43 participants, dels quals 2 MI, 5 FM i 6 MC.

Podeu consultar els jugadors classificats en aquest enllaç.

La final serà dissabte, 6 de juliol, al Museu Olímpic de l'Esport a les 10h (Av. de l'Estadi, 60, Sants-Montjuïc, 08038 Barcelona).

Entre el 7 i 9 de maig es va jugar el Campionat de Catalunya de l'Once a l'Hotel 4R Europa de Comarruga. Hi havia inscrits 12 esportistes catalans dels quals només hi havia 2 úniques places per a classificar-se per al Campionat d'Espanya de l'ONCE que se celebrarà el mes de novembre a Bailen (Jaen). El jugador Ethan Rubio (ONCE Barcelona) ha quedat campió amb 4 punts de 4 possibles, i subcampió el Pere Navarro Fornos (Montblanc) amb 3 punts. Els acompanya al podi Daniel Barroso (ONCE Barcelona) amb també 3 punts.

El podi amb l'Ethan Rubio al mig, Pere Navarro a la seva dreta i Daniel Barroso a la seva esquerra, juntament amb les autoritats de l'ONCE i de l'Ajuntament.

El dissabte 18 de maig es va celebrar al Moll de la Marina, Barcelona, la cinquena edició de la Fira de l'Esport Català on va participar la Federació Catalana d'Escacs.

El matí va començar molt plujós, fins a tal punt que hi va haver força incertesa de si es podria fer activitat, però, per sort, va sortir el sol. Tot i el retard a causa de la meteorologia, l'estand de la Federació Catalana d'Escacs ha estat un continuo d’assistents.

Read more ...