En les pròximes setmanes es publicarà la circular d’un nou curs de monitors per a l’obtenció del títol de monitor federatiu. Aquest curs es té previst que es comenci el desembre.

Recordem que el títol de monitor federatiu és un títol exclusiu de la Federació Catalana d’Escacs. Així i tot, té el reconeixement pel ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya), acreditació oficial de la Generalitat de Catalunya per a les persones que es dediquen a l’activitat professional de l’esport.

Per altra banda, des de la Federació volem promocionar professionals en l’ensenyament dels escacs per mitjà dels títols oficials de tècnic esportiu que estant establerts per l’Escola Catalana de l’Esport. Aquests títols obren portes a sortides professionals que van més enllà dels escacs. Per a més informació en detall dels diferents tipus de nivell i què comporten, ho podeu consultar a Ensenyaments Esportius.

Així mateix, es fa una Enquesta per a copsar la conveniència d’impartir els cursos oficials de l’Escola Catalana de l’Esport:

  • Tècnic de Nivell 1: amb blocs específics d’escacs i de l’esport en general i vàlid pel registre ROPEC.
  • Tècnic de Nivell 2: títol oficial equivalent a un cicle formatiu de grau mitjà.

Dissabte, 23 de gener de 2021, es va realitzar el 2n dia del curs de monitor federatiu online a través de la plataforma Zoom. Enguany, i atesa la situació sanitària, s'ha hagut de fer el curs en format telemàtic. El curs està format per 3 blocs i es fan sessions de 4 hores en 4 dissabtes a través d'aquesta plataforma. L'examen serà presencial, si la situació ho permet.

El professor de la 2a sessió del curs va ser el GM Lluís Comas. La setmana que ve serà el MI Michael Rahal amb la informàtica aplicada als escacs.

Aquest curs permet aconseguir la titulació de monitor federatiu per, a més, poder registrar-se al ROPEC. 

Aquest passat dissabte dia 1 de desembre es van celebrar a la seu de la Federació les II Jornades de didàctica en els escacs. Un total de 15 entrenadors i monitors van  participar en aquesta jornada.
 
 

Assistents i ponents a les II Jornades de didàctica en els escacs

Read more ...

La FCE té previst organitzar un curs de Tècnic de Nivell I a la localitat d'Amposta els dissabtes del 14 de maig al 4 de juny, amb examen el dia 18 de juny. Properament l'Escola Catalana de l'Esport en farà la convocatòria i s'obriran les inscripcions.  

Si esteu interessats en fer-lo, ens podeu escriure un correu electrònic a federacio@escacs.cat manifestant el vostre interès i us farem arribar la circular tan bon punt es publiqui.