REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE), per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l’acta del partit entre el C.E. Pardinyes i el C.E. Balàfia.

VIST, que no s’ha rebut cap al·legació del C.E. Pardinyes

1. ANTECEDENTS DEL FET

El passat 12/02 al matx Pardinyes-Balàfia, durant la ronda 4 de la lliga Catalana 2023, a la categoria Preferent de Lleida, va sonar un telèfon mòbil i es va apuntar  a l'acta del encontre.

2. FONAMENTS DE DRET

Reglament General de la Federació Catalana d’Escacs

Reglament de Disciplina Esportiva

Article 30. Telèfons mòbils a la Lliga Catalana.

  1. Quan a un jugador li soni el telèfon mòbil durant la Lliga Catalana, s’anotarà a l’acta del matx, i es continuarà la partida.
  2. Posteriorment al partit s’informarà al Comitè de Competició de la FCE.
  3. A la primera vegada que el Comitè de Competició de la FCE, rebi un comunicat a un acta,  farà un avís al jugador al qual ha sonat el mòbil.
  4. Si en una segona acta, d'un altre partit, s’informa que li ha tornat a sonar el mòbil al mateix jugador, el Comitè de Competició de la FCE el podrà sancionar amb inhabilitació per una o més rondes.
  5. Si a un jugador li sona el mòbil i a més contesta la trucada, s’anotarà a l’acta, continuarà la partida i el Comitè de Competició decidirà la sanció, que podria comportar la pèrdua de la partida.

3. CONSIDERACIONS

És una infracció exactament tipificada a l’art. 30.4 del Reglament de Disciplina Esportiva.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

Avisar el jugador O.V. del C.E. Pardinyes que en cas de reincidència podria ser sancionat amb més gravetat.

Retornar els 50 € de dipòsit.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 6 de març de 2023