REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la relació d’equips que han infringit alguna de les normes sancionades amb multa referents la Lliga Catalana.

Un cop finalitzat el termini de tres dies per fer al·legacions.

 

1. ANTECEDENTS DEL FET

Els serveis administratius de la Federació han notificat les següents infraccions:

Actes entrades fora de termini:

   
   
 

Ideal Clave B - Argentona B

 

Ideal Clave - Sant Quirze

 

Matadepera - Rubinenca D

 

Mir B - Palau Ausit B

Equip fent incompareixença:

Ronda 7: Vallfogona C (s’accepten les al.legacions)

Partides fora de termini:

Ronda 6: Sant Cugat - Figueres

2. FONAMENTS DE DRET

Reglament de Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs

Article 26. Sancions Específiques.

b)         RELACIÓ DE SANCIONS:

b.1)      PER A LA NOTIFICACIÓ D'ACTES FORA DE TERMINI (a totes les categories, fins les 24:00 de la nit del dia que es jugui el partit): Sanció de 25€, si la notificació es fa fora de termini, però dintre del següent dia a la celebració del partit. A la sanció s’afegiran 20€ per cada dia que passi sense donar el resultat. El responsable serà l’equip local.

b.2)      PEL RETARD EN LA PRESENTACIÓ DE PARTIDES EN FORMAT ELECTRÒNIC (PGN o similar compatible amb el programa chess-base): El termini de presentació de partides serà de 5 dies naturals des de la finalització del partit. La sanció serà de 20€ multiplicat pels dies de retard en presentar les partides a la Federació. Les 10 partides s’hauran de presentar en un sol arxiu.

b.3)      FALTA DE COMUNICACIÓ DE RESULTATS PER MISSATGE DE TEXT, correu electrònic o whatsapp. Estan obligats els equips de Divisió d'Honor: Sanció de 50 € per no donar els resultats per missatge de text, correu electrònic o whatsapps a l’encarregat de retransmissions.

Article 33. Incompareixences, renúncies, retirades i eliminats.

.- Retirades en competicions de FORMAT LLIGA:

  1. Seran multats els jugadors o equips retirats o eliminats i els que no es presentin a una ronda de la Lliga Catalana d’Escacs amb una sanció des del doble del preu de la inscripció fins a deu vegades el preu de la inscripció.
  1. Els equips o jugadors que es retirin o quedin eliminats de la Lliga Catalana d’Escacs amb una sanció des del doble del preu de la inscripció fins a deu vegades el preu de la inscripció.

Article 33. Incompareixences, renúncies, retirades i eliminats.

 

C) Disposicions comunes.

4.- Si un equip, que no és el darrer equip del club, no es presenta a una ronda de la Lliga Catalana d’Escacs, i no és per motiu de força major, (no es considerarà força major la manca de jugadors titulars de l’equip) tots els equips inferiors podran perdre aquella ronda.

3. CONSIDERACIONS

Les al·legacions només han estat acceptes per motius de força major o error federatiu. On no posa cap indicació d’acceptació o denegació d’al·legacions és que el club no ha fet al·legacions.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

Sancionar tal com indica el Reglament de Disciplina Esportiva amb les següents multes:

Notificació d’actes fora de termini: Multa de 25€ als següents clubs:

Ideal Clavé (no s’accepten les al.legacions)

Matadepera

Mir

Partides de Divisió d’Honor fora de termini. Multa de 20€

Sant Cugat (no s’accepten les al.legacions)

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 16 de març de 2023