REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la reclamació del C.E. Montmeló.

VIST, la documentació federativa de circulars, reglaments i actes d’assemblees de referència.

 

1. ANTECEDENTS DEL FET

El C.E. Montmeló reclama l'anul·lació del contingut de la circular 04/2023 on diu;  "El 8è de cada grup de Primera Divisió jugarà contra els dos millors segons de Segona Divisió. La primera ronda eliminatòria la jugaran per sorteig pur els quatre equips segons classificats de la Segona Divisió entre ells. Els equips locals es designaran per sorteig (ONCE)" d'acord amb l'assemblea del març del 2021, on es va aprovar que durant les temporades 2022 i 2023 siguin 4 els equips que baixen de forma directa de categoria sense ronda de  play-off. Per tant, baixen del 9 al 12 i l'equip que ha quedat 8è.

2. FONAMENTS DE DRET

Reglament General de la Federació Catalana d’Escacs

PART II Competicions específiques Capítol V. Normativa per als torneigs homologats  Secció 10. Ascensos i descensos de categories Article 14.

14.2 Pujaran a Primera Divisió els campions dels grups de Segona Divisió. Els segons equips classificats disputaran un play-off on també participaran els vuitens classificats de la Primera Divisió. La primera ronda eliminatòria la jugaran per sorteig pur els quatre equips segons classificats de la Segona Divisió entre ells. Els equips locals es designaran per sorteig (ONCE). La segona ronda del play-off la disputaran els dos equips que hagin passat la primera eliminatòria contra els dos equips vuitens classificats de la Primera Divisió. El sorteig serà pur (ONCE). Els dos equips guanyadors jugaran la següent temporada a Primera Divisió. En cas de renúncies a participar en aquesta fase eliminatòria no es cobriran les places.

La circular https://escacs.cat/index.php/publicacions/circulars/28702-circular-cat-04-2023-ascensos-i-descensos-categories-catalanes-2023 amb tots els ascensos i descensos on es determinava que hi havia el play-off seguint el reglament entre els 8 de primera i els millors segons de segona.

3. CONSIDERACIONS

No queda demostrat que cap Assemblea de Clubs aprovés que a la Lliga 2023 no hi hauria play-off de descens-ascens a la Primera Divisió. La reglamentació d’ascensos i descensos, art. 14.2 del Reglament General de Competicions, està vigent i, per tant, és reglamentari aplicar-ho.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

Desestimar la reclamació del C.E. Montmeló.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 20 d’abril de 2023