Del 25 al 28 de març es disputa el 74è Campionat Femení de Catalunya 2016, aquest any situat a les terres de l’Ebre: Amposta, amb una participació de 12 jugadores.

A la primera ronda, hi ha hagut sorpresa al tauler 1, on la Sònia Martín ha guanyat a la jugadora del Llinars Laura Martín. En la resta de partides, la diferencia d’elo s’ha acabat imposant.

RONDA 2

A la segona ronda, la Laura Martín va guanyar a la Vinyet Palau fent un sacrifici de cavall per obrir l’enroc i va recuperar-se de la derrota de la primera ronda. La Diana Ruth Lopez va acorralar la Francisca Pino atacant el seu enroc i tot i els intents de la Francisca per salvar-se, la Diana li va acabar fent un doble on guanyava qualitat i amb ella, el punt. La partida de l’Elisabeth Riera contra la Sònia Martín era molt tancada, però al obrir columnes, l’Elisabeth va aconseguir imposar-se i endur-se el punt. La Lourdes Hernando, gràcies a un cop tàctic va aconseguir avantatge en la partida contra la Mercè Biosca, fet que li va donar el punt. La Virginia Gendre i la Maria Claramunt van jugar una partida molt tancada. La Virginia va intentar forçar la posició i debilitar l’enroc mitjançant un sacrifici, però no va sortir com esperava i va acabar perdent el punt. Finalment, l’última partida d’acabar va ser la de la Imma Hernando contra la Yolanda Castillo, on en un final emocionant en apurs de temps va acabar decidint que la victòria fos per la Imma.

RONDA 3

A la tercera ronda, la Diana Ruth Lopez ha lluitat molt activament per intentar vèncer la Campiona de Catalunya del 2015, l’Elisabeth Riera, però finalment no ho ha aconseguit i la jugadora del Mataró s’ha endut el punt. La Francisca Pino gairebé aconsegueix firmar unes taules contra la Imma Hernando, però en un final amb torres, alfils i cavalls ha acabat guanyant la Imma. La Maria Claramunt s’ha deixat una torre contra la Laura Martín, fet que li ha costat el punt. La Yolanda Castillo s’ha imposat fàcilment sobre la Sònia Martín per un error en l’apertura. La Mercè Biosca, tot i tenir avantatge, ha acabat perdent contra la Virginia Gendre. La Vinyet Palau i la Lourdes Hernando han acabat fent taules en un final lluitat de torres. Al finalitzar la 3ª ronda, l’Elisabeth Riera i la Imma Hernando es col·locaven al capdamunt de la classificació amb 3 punts. Seguides per un grup de 2 punts format per la Yolanda Castillo, la Diana Ruth Lopez i la Laura Martín.

RONDA 4

A la quarta ronda, al primer tauler s’enfrontaven la Imma Hernando contra l’Elisabeth Riera, les dues amb tots els punts possibles fins al moment. Era una partida bastant decisiva del torneig, ja que només quedava una ronda. En un descuit, l’Elisabeth Riera s’ha deixat fer un doble i la Imma ha guanyat. La Francisca Pino ha organitzat un atac fort a l’enroc de la Maria Claramunt i així ha aconseguit endur-se el punt. La Sònia Martín s’ha recuperat de les últimes derrotes guanyant a la Virginia Gendre. La Mercè Biosca s’ha rendit contra la Vinyet Palau. Finalment, la Laura Martín ha guanyat a la Yolanda Castillo en un final de peons amb cavalls i amb apurs de temps. Al finalitzar la quarta ronda, la Imma Hernando lidera la classificació en solitari amb 4 punts. La segueixen amb 3 punts: l’Elisabeth Riera, la Diana Ruth Lopez i la Laura Martín. Tot seguit, amb 2 punts: Yolanda Castillo, Francisca Pino i Sònia Martín.

RONDA 5

La cinquena ronda era una jornada decisiva per decidir qui pujaria al podi i qui aconseguiria les places pel Campionat Femení d’Espanya 2016. A l’últim tauler, la Mercè Biosca ha fet una bona partida i ha aconseguit guanyar en un final de peons amb cavalls a la Maria Claramunt. La Lourdes Hernando ha guanyat peça i gràcies a ella, el punt contra la Virginia Gendre. La Vinyet Palau, tot i oposar molta resistència, ha acabat cometent un error que li ha costat la partida. Al tauler 2, l’Elisabeth Riera ha atacat amb totes les forces l’enroc de la Laura Martín, que al final no ha pogut fer res per salvar la partida i l’Elisabeth ha aconseguit el punt. Al primer tauler, tot i que amb taules la Imma Hernando s’assegurava el primer lloc i la Diana Ruth Lopez la tercera plaça, han lluitat de valent. La Imma ha comès un error en l’apertura i ha permès que la Diana Ruth Lopez portés el rei de la Imma al centre i ha anat a caçar-lo amb totes les peces, aconseguit així guanyar el punt.

Finalment, la Campiona de Catalunya 2016, per tercer any consecutiu, ha sigut l’Elisabeth Riera, amb 4 punts de 5 possibles. En segon lloc, la Imma Hernando i tercera la Diana Ruth Lopez, les tres amb 4 punts. Segueixen la classificació tres jugadores amb 3 punts: la Yolanda Castillo, la Sònia Martín i la Laura Martín del Llinars. A continuació amb 2.5 punts trobem la Lourdes Hernando. Tot seguit amb 2 punts la Francisca Pino. Amb 1.5 punts ben merescuts, la Vinyet Palau. Finalment, amb 1 punt: la Maria Claramunt, la Mercè Biosca i la Virginia Gendre.

 

Classificació final