La tercera ronda ha portat algunes sorpreses i ja comencen a despuntar les jugadores amb opcions de guanyar. Al primer tauler s’enfrontaven la Diana Ruth i la Laura.

La jugadora Laura Martin, del Llinars.

En l’apertura la Laura ha perdut un peó, però després de forces temes tàctics i dificultats de càlcul, la Diana Ruth ha comés una imprecisió i han arribat a un final amb sis peons, alfil i torre per part de les blanques i cinc peons i dues torres per a les negres. Sense moltes dificultats les negres han pogut crear un peó passat i acabar aconseguint així el punt. Per altra banda, al tauler dos s’enfrontaven dues jugadores de La Colmena, l’Anna i l’Alba. En una posició força complexa, l’Anna s’ha deixat una doble amenaça, que a la llarga li ha costat la partida. En el duel entre l’Elena i l’Elisabeth en una posició molt tancada, l’Elisabeth l’ha obert i ha acabat perdent dos peons. Han acabat arribant a un final de dames on després de molts esforços l’Elena ha aconseguit canviar les dames i guanyar la partida. Al següent tauler s’enfrontava la Sònia contra la Imma. La Sònia ha comès algunes imprecisions que la Imma ha aprofitat, on ha acabat aconseguint dos peons d’avantatge que tot i els esforços de la Sònia per arribar a un final d’alfil de diferent color i aconseguir les taules, no han impedit que la Imma s’endugués el punt. En la partida de la Irene contra la Mane, ha sigut una partida plena d’emocions on ambdues jugadores han tingut opcions de guanyar en diverses ocasions, però finalment han arribat a un final d’alfil contra cavall i han signat taules. Al tauler del costat, l’Andrea ha penetrat pel flanc de dama de l’Ainhoa Guerrero ja des de l’inici de la partida, aconseguint destrossar-li l’estructura i aconseguint peons passats, que acabarien donant-li la partida. L’Ainhoa Casares i la Mercè han arribat ràpidament a un final d’alfils de diferent color i han fet taules. La Lourdes ha atac amb força l’enroc de la Maria Cristina, aconseguit el seu primer punt.

Al finalitzar la tercera ronda la Laura Martín es situa líder en solitari amb 3 punts.

De ben aprop la segueixen l’Alba Ventos i l’Elena Casset amb 2,5 punts. A continuació es troben tres jugadores amb dos punts: la Diana Ruth Lopez, l’Anna Sargsyan i la Imma Hernando. Amb 1,5 punts trobem l’Andrea Sanchez, la Mane Amirkhanyan i la Irene Fernandez. Tot seguit la Sònia Martín, l’Elisabeth Riera, la Lourdes Hernando, l’Ainhoa Casares i la Mercè Biosca amb 1 punt. En penúltim lloc l’Ainhoa Guerrero amb 0,5 punts. Finalment, la Maria Cristina Asatryan que encara no ha pogut puntuar.  Està sent un torneig dur, amb resultats inesperats i partides molt emocionants.