El dia 13 de maig a l'acollidora localitat d’Alcoletge es va celebrar la segona trobada femenina organitzada pel club d’escacs Alcoletge amb el suport de la Federació Catalana d’Escacs. L’objectiu d’aquestes quatre trobades és promocionar els escacs femenins arreu del territori català.

Després de l’èxit del torneig per parelles mixtes celebrat a Sants el passat mes de gener, se’ns tornava a presentar una altra oportunitat per jugar en parella, aquest cop a l’oest de Catalunya. En el pavelló municipal de la localitat lleidatana i amb un ambient festiu, es va iniciar a les 10h el torneig de partides ràpides a un ritme de 5’+3’’. Destacar el percentatge elevat d'esportistes molt joves que van participar-hi. El torneig va transcórrer sense cap incidència, sorprenent perquè a ràpides sol haver discussions o anècdotes divertides. Potser els detalls de l’organització, com les pastes a mig matí o la fruita (ben coneguda en aquelles terres per la qualitat) va crear un clima molt amè i bo que ens va permetre gaudir d’un gran matí.

Vista del local de joc a Alcoletge.

Tot i que hi havia parelles del mateix sexe, la intenció de l’organització era premiar i fomentar la participació de parelles de diferent sexe. Per aquesta raó van haver dues categories premiades, les parelles mixtes i les del mateix sexe. La classificació va ser les següents:

Parelles mixtes:

  1. Teresa Muñoz i José Muñoz (Mollet)
  2. Ferran Solé i Vinyet Palau (Lleida-Alcoletge)
  3. Edgar Solé i Mariona Clua (Lleida-Vallfogona)

La parella campiona de diferent sexe: pare i filla, José Muñoz i Teresa Muñoz.

Parelles del mateix sexe:

  1. Oussama Adel i Guerau Masagué (Lleida 1)
  2. Ramon Verdés i Joan Manel Pique (Tàrrega – Tronabous)
  3. Saturnino Barbe i Alejandro López (Fraga)

La parella del mateix sexe: Guerau Masagué i Oussama Adel.

 

També va haver-hi obsequis que van ser sortejats, gràcies als promotors amb els que va contactar la Pilar Barrufet que va aconseguir que tothom marxés content del torneig. Gràcies a l'Ajuntament d’Alcoletge per la col·laboració absoluta amb els escacs i les facilitats que les hi donen a aquesta petita localitat.

Agrair la participació de tots els esportistes i especialment de tots els pares (per suposat incloc mares) que feu possible que els vostres fills/es puguin gaudir d’allò que les hi agrada tant, jugar a escacs. Aquells pares patidors que pregunten en quant acaba la partida quin ha estat el resultat, aquelles pares que van ensenyar als seus fills a jugar, aquells que recolzen al seu fill quan perd la partida, els que els hi porteu a les classes, tornejos i concentracions, a tots els pares i mares que fan possible que tinguem uns escacs amb molt jovent i que es sacrifiquen de bon grat, gràcies!

Esperem amb escreix una segona edició, fins a llavors, arreveure.

Teresa Muñoz (Secretària General de la FCdE)

 

Galeria fotogràfica