Aquest cap de setmana es va celebrar la III Setmana Catalana de l’Esport, l’esdeveniment esportiu de referència per fer visible l’esport català, que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La Federació Catalana d’Escacs, un any més, ha participat organitzant un Round Robin, un torneig tancat, amb quatre equips formats per quatre jugadores, la majoria Sub16.

Sala de joc.

Aquests equips van ser: Catalunya, amb una selecció d’algunes de les millors jugadores Sub16 catalanes. Club ‘Reis i Dames’ de Manacor (Mallorca), on hi havia campiones d’Espanya. Canàries, amb 4 jugadores que van participar en el darrer Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, i un mix internacional, amb una noia cubana, una russa i dues andorranes, les quals són olímpiques.

Tres rondes de 60 minuts més un increment de 30 segons per jugada on finalment les catalanes es van imposar i quedar campiones d’aquesta III Setmana Catalana de l’Esport.

El rànquing final va ser:

  1. Catalunya
  2. Canàries
  3. Reis i Dames de Manacor (Mallorca)
  4. Combinat Internacional

Classificació final

Totes les participants al Torneig de la Setmana Catalana.

A més, vam tenir la visita del president de l’UFEC, Gerard Esteva, que va jugar una partida amistosa amb el president de la FCE, Pepo Viñas.

Aprofitant que venia la selecció del club ‘Reis i Dames’ de Manacor, Mallorca, es va fer la tornada del I Intercanvi. Així, no només van venir a Catalunya les noies que jugaven el torneig, sinó que es van sumar d’altres que van poder gaudir d’activitats alternatives com va ser una visita al Barça Immersive Tour, una classe magistral i simultànies amb Laura Martín, torneig de ràpides i l’exhibició d’escacs al centre comercial Ànecblau, on es van sumar les jugadores del torneig i que va ser un èxit rotund de participació durant més de dues hores!!!

Des de la FCE, volem agrair el comportament de les noies, que han fet pinya durant tot el cap de setmana, i també dels delegats dels equips: Teresa Muñoz (Catalunya), Jimena Pérez (Canàries), Manuel Jesús Quierolo (Reis i Dames) i Oscar de la Riva (Internacional). A Jesús Caballero, àrbitre del torneig. Jaume Ros, tècnic de retransmissió del torneig. A tots els pares, mares, acompanyants, visitants que heu vingut a mirar les partides i a l’UFEC per donar-nos l’oportunitat de fer un torneig en un lloc tan bonic com l’Hotel SB BCN Events, de Castelldefels.

Àlbum de fotografies