El diumenge 17 de desembre es va celebrar, com cada any, la Jornada Femenina organitzada per la Federació Catalana d'Escacs per tal de fomentar, promocionar i donar visibilitat a les escaquistes. Els actes varen tenir lloc a l'Hotel Sunway de Sitges.

La GM Susan Polgar acompanyat pel president de la Federació Catalana d'Escacs Pepo Viñas

Per tal esdeveniment, es va jugar al matí el III Campionat d'Espanya de Parelles Mixtes, on es van aconseguir, ni més ni menys, que 39 equips formats per dona i home.

En primer lloc, van quedar José Carlos Ibarra i Adhara Rodríguez. En segon lloc, Jaime Santos i Marta García. En tercer, Miguel Muñoz i Leancy Fernández. En quart, Sergio Estremera i Monica Calzetta, i en cinquè Marc Narciso i Joana Ros. Tots ells, a més del premi en metàl·lic, se'n van endur unes paneres de luxe. Podeu consultar tots els resultats i la classificació final aquí.

Després de dinar, es van disputar unes simultànies amb la Campiona del Món +50, la WGM Monica Calzetta. Ni més ni menys que 21 persones es van inscriure i jugar unes partides a una de les sales més boniques de l'Hotel Sunway, la sala Pirineos.

Posteriorment a les simultànies, la GM Susan Polgar va fer una conferència i va aconseguir omplir de gom a gom la sala. La xerrada va ser molt distesa, ja que va ser una petita entrevista entre assistents i escaquista, la qual va explicar el seu punt de vista sobre la situació dels escacs i la seva experiència. Va ser d'allò més dinàmic i interessant.

Estem molt contents de la gran afluència de gent durant tota la jornada i volem donar-vos les gràcies per participar en aquestes jornades tan important per equilibrar una mica la diferència entre homes i dones que juguen als escacs perquè cada cop sigui un esport més igualitari.

Ens retrobem ben segur l'any vinent!

Àlbum de fotografia de la jornada

Més informació a Chessbase: Jornada femenina en Sitges