Jugada la tercera ronda de la Lliga Catalana d’Escacs 2024. A la Divisió d’Honor destaquen el Cerdanyola amb tres punts al capdavant del Grup I i el Barberà també amb tres punts al capdavant del Grup II. En el Grup I, darrere del Cerdanyola hi ha molta igualtat perquè tots els equips només els separa un punt. Mentre que en el Grup II, el Llinars continua sense puntuar i roman a la cua de la classificació. Els partits de retransmissió d’aquesta tercera jornada varen ser el Mollet - Colon Sabadell Ionehipotecas.com i el Llinars - Barbera.

 Moment del partit entre el Terrassa i l'Olot, jugat el passat dissabte al local dels terrassencs.

En el Grup I de la Divisió d’Honor, el Mollet i el Colon Sabadell varen oferir un partit emocionant, amb possibilitats de victòria pels dos bàndols, tot i que el Colon Sabadell presentava força baixes destacables. Finalment, repartiment de punts amb l’empat a 5 entre els dos equips vallesans que perfectament poden lluitar pel títol de la Lliga. Clara victòria dels líders del grup, el Cerdanyola, davant del Tres Peons per 7 a 3, malgrat presentar equips de forces similars. Un altre partit en què la igualtat i emoció fins al darrer moment, va ser la nota predominant en el partit entre l’Ateneu Colon i el Figueres, que finalment acabà en empat a 5 punts. I en el darrer partit del grup, el Terrassa aconsegueix el seu primer punt a la Lliga després de guanyar a casa per 6,5 a 3,5 davant l’Olot que queda ara relegat en darrera posició de la classificació.

 Sala de joc del Club Escacs Lleida

Pel que fa al Grup II de la Divisió d’Honor, l’Andorra es desfà amb certa tranquil·litat al Vila Olímpica per 6 a 4. Trepidant l’enfrontament entre el Barcelona i el Foment, dos clubs històrics de la Lliga, que acabà en empat a 5 punts. Tant el Barcelona com el Foment es varen presentar amb els seus pràcticament millors jugadors, conscients de la importància del punt en joc de dos equips que perfectament poden estar en el grup per a la lluita pel títol. El Sant Andreu guanya per la mínima, 5,5 a 4,5, a un Platja d’Aro mancat dels seus millors jugadors. I finalment el líder del grup, el Barberà, es desfà amb contundència per 1 a 9 al Llinars, cuers del grup.

 Panoràmica de la sala central de la seu del Club Escacs Santa Eugènia.

A les categories inferiors, en el Grup I de la Primera Divisió, la Lira Vendrellenca segueix pas ferm per a recuperar la màxima categoria perduda en la Lliga passada, aquest cop guanyant a casa del Comtal equip que haurà de lluitar més si vol conservar la categoria. En el Grup II, Cor de Marina i Catalonia-Joviat també continuen comptant els punts per jornades, aquest cop desfent-se el Montmeló i el Sant Cugat respectivament. En els quatre grups de la Segona Divisió, pocs són els equips amb la totalitat dels punts: Moià-Moianès en el grup de Barcelona, Figueres B en el grup de Girona i Barcelona B en el grup de Tarragona lideren en solitari la classificació amb tres punts, mentre que en el grup de Lleida tres equips comparteixen el lideratge (Badia, Andorra B i Espiga de les Corts).

 Local del Club Escacs Montblanc

Enllaços de retransmissió

Tots els resultats