L'Escacs Comtal Club celebra el seu 100 aniversari i dintre del marc d'activitats amb motiu del centenari, es va dur a terme una exhibició de partides simultànies conduïda pel Gran Mestre Miguel Illescas. Un esdeveniment que ens feia especial il·lusió perquè ell va començar a jugar en el nostre estimat club.


Miguel Illescas pensant una jugada a les simultànies



El dissabte 20 de maig, part de l'Avinguda Paral·lel va ser tallada al trànsit per celebrar la Mostra d'Entitats del Poble Sec. Aprofitant l'ocasió, a les 17 hores i amb permís del temps, el Comtal va donar el tret de sortida a les partides simultànies disposant 29 taulers. Les peces negres serien jugades per 20 socis del Comtal més 9 convidats d'altres clubs de Barcelona. A l'altra banda, Miguel Illescas duia les peces blanques, però no venia sol, doncs degut l'alt nombre de partides i el perill d'allargar-se fins ben entrada la nit, l'acompanyava la Mestre Internacional Olga Alexandrova.

Olga Alexandrova durant l’exhibició

Després d'una breu presentació i mostra d'agraïment pública a tots els participants per part del president del Comtal, el mestre Miguel Illescas va obrir totes les partides començant així l'emblemàtica fita.

Els veïns que voltaven pel carrer es quedaven bocabadats en veure el desplegament i la disposició dels taulers enmig de l’avinguda. Els més curiosos preguntaven qui era el mestre i si de debò jugava contra tots aquells jugadors i jugadores que rumiaven la seva pròxima jugada, tot i que també n'hi havia d'altres que, a causa de l'ambient festiu que desprenia l'ambient, reien i parlaven amb amics i familiars que els venien a veure.

Miguel Illescas i Qasim Muhammad comenten la partida acabada en taules.

Fins passada una hora no va acabar la primera partida i, sorprenentment, el nostre jugador Qasim Muhammad esgarrapava les primeres taules. La trobada es va allargar fins passades dos quarts de vuit, moment en què es disputava l'última partida, on en Gevorg Avagyan, també jugador del Comtal, no va voler donar taules en un final on tenia certes opcions. Illescas, que volia acabar l'exhibició sense cap derrota, per un moment va mostrar certa preocupació per assolir el seu objectiu. Finalment, els dos jugadors es van donar la mà i van signar les taules. Les simultànies van acabar amb el resultat de 21 victòries i 8 taules a favor del mestre.

Molts van voler fer-se una fotografia amb Illescas i ell sempre es va mostrar disposat i agraït en ser partícip d'un record que molts conservaran durant molt de temps.


Socis del Comtal amb la parella protagonista

Vull donar les gràcies públicament a tots aquells i aquelles que han fet possible la realització d'aquest esdeveniment i també a totes les persones que indirectament han donat suport i han ajudat que, tot i les dificultats, es pogués dur a terme.

Aquesta ha sigut la primera celebració de moltes que ens queden per gaudir d'aquest any tan especial per un club que forma part de la història dels escacs catalans.