El passat dissabte, dia 8 de Novembre, es va celebrar al Nou Casino la Constància, de Sant Feliu de Guíxols, el penúltim torneig d’escacs del II Circuit d’Actius Gironí organitzat per la Federació Catalana i el Club d’Escacs Guixolenc. Al principi s’esperava una participació d’uns 30 jugadors, però al final les circumstàncies van fer participar un total de 23 jugadors, dels quals 11 van ser del Club Guixolenc. Es van jugar 5 rondes al matí i 4 rondes a la tarda amb un ritme de 15 minuts més 3 segons per jugada. Encara amb pocs jugadors, cal dir que va ser un torneig amb bon nivell de joc, ja que la meitat de jugadors passava els 2000 punts d’Elo, amb la presència de 3 Mestres Catalans i el Gran Mestre Levan Aroshidze.

El desenvolupament del campionat va anar sobre rodes, sense cap incidència i un bon ambient d’escacs. La finalització del torneig va acabar sobre les 18 hores amb l’entrega de premis per part del president del Club Guixolenc d’Escacs, Jordi Ribera. El 3er classificat absolut se’l va endur el MC Àlex Vidal, del Santa Eugènia, amb 7 punts, el 2on classificat va ser per en Pere Navarro, del Gerunda, amb un total de 7 punts i mig empatat a punts amb el primer classificat, i el guanyador absolut, el GM Levan Aroshidze, del Banyoles, també amb 7 punts i mig. El campió només va cedir una derrota amb en Pere Navarro, el segon classificat. També hi havien 4 premis de tram pel primer i segon classificat, el quals 5 d’ells es van quedar al club local. El premi al millor local va ser per el primer tauler del Guixolenc, en Joaquim Fons, i el premi a sub-16  es va quedar a Sant Feliu per la jugadora  Laia Conchillo .

 

Esperem que l’any que ve es pugui tornar a celebrar amb més bona participació i poder gaudir de la nostra ciutat al costat del mar.

Jordi Bigas Hospital

 

Classificació final