La Territorial de Girona ja té nou campió. L’argentí Óscar Baños, jugador del Club Escacs Figueres, ha aconseguit prendre el títol al màxim favorit MF Àlex Vidal, del CE.Olot, i campió de la l’Absolut de Girona en quatre ocasions. D’aquesta forma Baños es corona per primer cop com a millor jugador de les comarques de Girona amb un torneig implacable fent 8,5 punts, mig punt per davant d’en Vidal.

D’esquerra a dreta: el sr. Josep Nadal (tinent alcade de Sant Gregori), Lluís Parals (Figueres), Óscar Baños (Figueres), Àlex Vidal (Olot) i el delegat de la Territorial de Girona, Carles Vilà.

A força distància es troben els tres següents jugadors classificats amb 6,5 punts: el MC Lluís Parals, la WFM Mònica Vilar i el MC Alexandre Pinsach, tots tres del CE.Figueres. Pel que fa a la resta de premis, el MC Jordi Garcia (Gerunda) guanyà el trofeu el millor del tram A, el jove Bernat Xifra (Gerunda) millor tram B, Joan Gallart (Santa Eugènia) millor tram C, Javier Bonilla (Gerunda) millor tram D i Judit Barat (Alt Empordà) millor tram E. Els millor veterans ha estat campió en Josep Maria Vilanova (Figueres) i sots-campió el MC Joan Fluvià (Tordera). El millor jugador sub16 ha estat en Biel Horta (Gerunda), millor sub14 en Bernat Xifra (Gerunda) i millor Sub12 l’Arnau Vilà (Figueres). Completen els premiats les tres jugadores femenines del campionat: Mònica Vilar com a campiona femenina de Girona, Laura Viñolas sots-campiona i Judit Barat com a tercera classificada.

En aquesta edició han pres part 74 jugadors i jugadores de 17 clubs diferents que durant nou diumenges han jugat interessantíssimes partides en el Centre Cívic de Sant Gregori, que sense cap incidència han posat les coses molt fàcil a l’equip arbitral. En el moment del lliurament dels premis, tinguérem la presència del tinent alcalde de Sant Gregori, el senyor Josep Nadal , així com el Delegat de la Territorial de Girona en Carles Vilà i el president del Club Escacs Sant Gregori, col·laborador en l’organització del torneig, el senyor Rafael García.

Amb aquest torneig, la Territorial de Girona conclou els tornejos federats oficials de l’any 2019. Us desitgem molt bones festes nadalenques i un molt bon any nou!

Carles Vilà

 

Classificació final